Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Tenis

Federer sa odhlásil z turnaja v Cincinnati, Nadal bude opäť jednotkou

Švajčiarsky tenista Roger Federer Foto: TASR/AP

Na budúci týždeň sa na post svetovej jednotky po troch rokoch vráti Španiel Rafael Nadal.

Cincinnati 14. augusta (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa pre zranenie odhlásil z turnaja ATP Western & Southern Open v americkom Cincinnati, na ktorom v minulosti zvíťazil sedemkrát. Na budúci týždeň sa na post svetovej jednotky po troch rokoch vráti Španiel Rafael Nadal.

"Som veľmi smutný, že sa musím odhlásiť z turnaja Western & Southern Open, kde sa mi vždy hralo dobre. V Cincinnati sú skvelí fanúšikovia, jedni z najlepších na svete. Atmosféra turnaja mi bude chýbať. Žiaľ, v Montreale som si natiahol chrbát a potrebujem tento týždeň voľno," povedal Federer pre oficiálnu stránku podujatia. Švajčiara nahradí v pavúku "lucky loser" z kvalifikácie, ktorý bude mať navyše v prvom kole voľný žreb. Potom sa stretne s víťazom súboja Diego Schwartzman - Karen Chačanov.

Po Federerovom odhlásení sa na budúci pondelok 21. augusta vráti na post jednotky svetového rebríčka ATP Rafael Nadal. Ten bol na čele poradia už 141 týždňov, nie však od 6. júla 2014. Prvýkrát sa Španiel dostal na vedúcu pozíciu takisto po turnaji v Cincinnati. Pred deviatimi rokmi sa prebojoval do semifinále a 18. augusta 2008 bol premiérovo svetovou jednotkou.