Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Tenis

Najväčší antukový turnaj na Slovensku: Haase bude v Trnave ťahákom

Na snímke vľavo manažér turnaja Roman Šmotlák a vpravo riaditeľ podujatia Dominik Hrbatý Foto: TASR/Pavel Neubauer

Zo Slovákov sa predstaví aj trojica tenistov Alex Molčan, Martin Blaško, Dominik Šproch. Celková dotácia podujatia bude 42.500 eur.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Holandský tenista Robin Haase (79. vo svetovom rebríčku ATP Entry) bude hlavným ťahákom 10. ročníka turnaja Arimex Challenger Trophy v Trnave (19.-27. septembra). Na najväčšom mužskom antukovom podujatí na Slovensku sa predstavia aj Španiel Albert Montanes, Argentínčan Horacio Zeballos či Talian Filippo Volandri. Zo slovenských tenistov sa na základe renkingu dostal priamo do hlavnej súťaže Andrej Martin.

"V termíne konania nášho turnaja sa uskutočnia dve podujatia ATP a ďalších päť challengerov. Z toho dôvodu je veľmi náročné zohnať kvalitných hráčov, ale myslím si, že opäť sa nám podarilo prilákať do Trnavy viaceré zaujímavé mená. Príde osem hráčov, ktorí v minulosti boli v prvej stovke rebríčka ATP. Som presvedčený, že diváci uvidia kvalitné súboje," uviedol manažér trnavského turnaja Roman Šmotlák. Ten dodal, že celková dotácia podujatia bude 42.500 eur.

Zo Slovákov sa okrem Martina predstaví trojica Alex Molčan, Martin Blaško, Dominik Šproch, ktorí dostali voľné karty a začnú v kvalifikácii."Je úspech, že podujatie si zapíše už desiaty ročník konania. Organizovať takého podujatie na Slovensku, v podmienkach, ktoré tu sú, nie je jednoduché. Každým ročníkom sa však zlepšujeme a aj tento rok prinesieme nielen pre hráčov, ale aj pre divákov viaceré novinky a sprievodné podujatia. Konkurencia hráčov je veľmi sľubná aj preto, že turnaj už má svoje meno a históriu. Viacerí z nich sa do Trnavy radi vracajú a to je dobre. Verím, že aj tento ročník bude úspešný. Turnaj už teraz servisom a zabezpečovacími vecami presahuje kvalitu niektorých podujatí ATP," uviedol riaditeľ turnaja Dominik Hrbatý. Bývalý úspešný reprezentant SR sa okrem funkcionárskej pozície predstaví fanúšikom aj na kurte, keď si v spoločnosti Jána Krošláka, Karola Kučeru a Čecha Jiřího Nováka zahrá exhibičnú štvorhru. Turnaj vyvrcholí v posledný septembrový víkend, priame prenosy zo semifinálových a finálových duelov odvysiela televízia SlovakSport.