Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Hrbatý o Nadalovom míľniku: Rafa sa stal večný a nesmrteľný

Španiel Rafael Nadal oslavuje svoje desiate víťazstvo vo French Open po výhre nad Švajčiarom Stanom Wawrinkom vo finálovom zápase mužskej dvojhry na turnaji French Open na dvorcoch Roland Garros v Paríži 11. júna 2017. Foto: TASR/AP

Pred začiatkom sezóny Nadala už viacerí odpisovali, no Španiel sa dokázal vrátiť na výslnie.

Paríž/Bratislava 11. júna (TASR) - Dominika Hrbatého nadchol jubilejný 10. triumf španielskeho tenistu Rafaela Nadala na Roland Garros. Dlhoročný líder slovenského daviscupového tímu tvrdí, že antukový kráľ sa stal večný a nesmrteľný. Hrbatý je presvedčený o tom, že Nadalovi raz v Paríži postavia sochu.

"Videl som časť tretieho setu finálového duelu mužskej dvojhry na Roland Garros a to, čo predvádzal Nadal, bolo niečo neskutočné. Bol to ten starý dobrý Rafa, hral aktívne a nátlakovo, Podaril sa mu obrovský zápis do tenisovej histórie, veď ešte nikto nevyhral ten istý grandslamový titul desaťkrát," povedal v rozhovore pre TASR Hrbatý, semifinalista Roland Garros z roku 1999.

Pred začiatkom sezóny Nadala už viacerí odpisovali, no Španiel sa dokázal vrátiť na výslnie. Na Australian Open prehral až vo finále so Švajčiarom Rogerom Federerom po päťsetovej dráme a v Paríži predviedol spanilú jazdu, keď nestratil ani jediný set. "Myslím si, že Rafu nakoplo Federerovo víťazstvo na Australian Open. Povedal si, že keď dokáže získať grandslamový titul Roger, prečo by nemohol aj on. Zmenil niektoré aspekty svojej hry a prinieslo to úspech. Rafa hrá teraz rýchlejšie, umiestňuje loptičky viac k čiaram. V Paríži využil aj to, že Novak Djokovič teraz nemá formu a Andymu Murraymu antuka predsa len až tak nesedí. V každom prípade je krásne, že úvodné dva grandslamy sezóny vyhrali dvaja tridsiatnici a dlhoroční veľkí rivali," dodal Hrbatý.