Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Tenis

Juríková postúpila do finále kvalifikácie na EMPIRE Slovak Open

Na snímke slovenská tenistka Lenka Juríková. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Juríková, ktorá má trénerské zázemie v Akadémii LOVE 4 TENNIS, označila nedeľňajšie derby proti Jamrichovej za náročné.


Trnava 8. mája (TASR) - Slovenská tenistka Lenka Juríková sa prebojovala do finále kvalifikácie na turnaji ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave. V 2. kole si poradila s krajankou Sandrou Jamrichovou 3:6, 6:1, 6:1. Jej súperkou v dueli o postup do hlavnej súťaže bude v pondelok najvyššie nasadená Holanďanka Arantxa Rusová.

Juríková, ktorá má trénerské zázemie v Akadémii LOVE 4 TENNIS, označila nedeľňajšie derby proti Jamrichovej za náročné. "Dnes to bol veľmi ťažký zápas, lebo som hrala proti svojej parťáčke z extraligy. Vždy je to nervóznejšie, keď sa poznáme a sme kamarátky. Sandra dnes ukázala veľmi dobrý výkon, v prvom sete nerobila vôbec žiadne chyby, do všetkého sa tlačila. Mala som problémy aj sama so sebou. V druhom sete som sa rozohrala, prestala som robiť toľko chýb. Snažila som sa hrať aktívnejšie. V treťom sete som už chcela veľmi vyhrať, bojovala som,“ povedala Juríková pre oficiálnu stránku turnaja.

V priebehu zápasu sa musela nechať ošetriť. „Keď som došmykovala jednu loptu pri forhende v prvom sete, trochu sa mi natiahlo trieslo. Pichlo ma, dala som si to ošetriť a zafixovať.“ S Rusovou sa pozná dobre, aj keď na okruhu ITF hrali proti sebe iba raz. Ich jediný zápas, ktorý Slovenka prehrala, sa datuje do roku 2009, konal sa v Záhrebe na 50-tisícke. „Je to nepríjemná ľaváčka. Bude to ťažké. Niečo sa mi marí, že sme spolu už hrali. Bol tam so mnou otec, ale zápas si presne nepamätám.“ Ďalšia Slovenka sa z 2. kola kvalifikácie ďalej neprebojovala. Michaela Hončová podľahla iba 16-ročnej talentovanej juniorke z Česka Markéte Vondroušovej za 58 minút 2:6, 1:6.