Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Nišikori zdolal Federera na Turnaji majstrov v Londýne

Japonský tenista Kei Nišikori, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Druhý set bol veľmi vyrovnaný. Súperi si svoje podanie nepustili, ani jeden z nich si nevypracoval dokonca žiadny brejkbal. Set dospel až do tajbrejku, v ktorom uspel Anderson.

Londýn 11. novembra (TASR) - V úvodnom zápase ATP Turnaja majstrov v Londýne vyhral v skupine Lleytona Hewitta štvrtý nasadený Juhoafričan Kevin Anderson nad šestkou podujatia Dominicom Thiemom z Rakúska v dvoch setoch 6:3 a 7:6 (10). V druhom zápase skupiny vyhral siedmy nasadený Japonec Kei Nišikori nad dvojkou podujatia Rogerom Federerom zo Švajčiarska 7:6 (4) a 6:3.

V prvom sete rozhodol jeden "brejk", keď Anderson prelomil vo štvrtej hre Thiemove podanie. Následne si hráči svoj servis držali a úvodne dejstvo získal Juhoafričan v pomere 6:3.

Druhý set bol veľmi vyrovnaný. Súperi si svoje podanie nepustili, ani jeden z nich si nevypracoval dokonca žiadny brejkbal. Set dospel až do tajbrejku, v ktorom uspel Anderson a pripísal si prvé víťazstvo na záverečnom turnaji sezóny.

"Určite som cítil nervozitu. Ale podarilo sa mi dostať sa rýchlo do náskoku a našiel som naozaj dobrý rytmus. Daril sa mi pekne servis. Všeobecne mi pomohol dobrý štart do zápasu," citovala víťaza agentúra DPA. "Pokazil som začiatok. Šancu som nemal najmä pri jeho podaniach. Bol som v problémoch prakticky celý čas na príjme. Prvý set mi vôbec nevyšiel," povedal Rakúšan.

ATP Turnaj majstrov 2018:


Skupina Lleytona Hewitta
Kevin Anderson (4-JAR) - Dominic Thiem (6-Rak.) 6:3, 7:6 (10)
Kei Nišikori (7-Jap.) - Roger Federer (2-Švaj.) 7:6 (4), 6:3


Nišikori po triumfe nad Federerom



Japonský tenista Kei Nišikori po úspešnom vstupe do turnaja majstrov v Londýne neskrýval emócie. Po štyriapolročnej prestávke totiž získal skalp hráča, ktorý je jeho vzor. Švajčiara Rogera Federera zdolal 7:6 (4), 6:3 a posilnil si šance na postup do semifinále.

"Z víťazstva nad Rogerom mám veľkú radosť. Je náročné nastúpiť proti niekomu, kto je váš idol. Zápasy proti tenisovej legende sú vždy pre mňa veľkou výzvou. V prvom sete som bol v zložitej situácii, Za stavu 5:6 som pri vlastnom servise prehrával 0:30, no podarilo sa mi to dotiahnuť do tajbrejku, ktorý mi vyšiel na jednotku. V druhom sete som sa snažil hrať agresívne a táto taktika mi priniesla úspech," povedal finalista US Open z roku 2014 pre akreditované médiá. V druhom zápase čaká Nišikoriho Juhoafričan Kevin Anderson.

Federer je šesťnásobný víťaz turnaja majstrov, no doposiaľ posledný titul získal ešte v roku 2011. Proti Nišikorimu spravil 34 nevynútených chýb. Na konci prvého setu dostal od empajrového rozhodcu Damiana Steinera napomínanie za to, že v návale frustrácie odpálil do hľadiska loptičku a tá takmer skončila v čestnej lóži. "Myslím si, že v úvodnom sete sme sa obaja trápili. Mal som viac šancí ako Kei, no nedokázal som ich využiť. V druhom sete mal zápas vyššiu úroveň. Dostal som sa do vedenia, no nedokázal som ho udržať, to bol kľúčový moment celého zápasu," uviedol pre oficiálnu stránku ATP Federer, ktorý v utorok nastúpi proti Rakúšanovi Dominicovi Thiemovi.