Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Rybáriková prehrala v semifinále dvojhry v Hertogenboschi s Ťie Čeng

Magdaléna Rybáriková Foto: TASR/AP

Slovenská trojka nenašla recept na rýchlu hru a skvelé returny bývalej semifinalistky Australian Open i Wimbledonu, nepodržalo ju ani podanie.

Hertogenbosch 20. júna (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v semifinále dvojhry na trávnatom turnaji WTA v holandskom Hertogenboschi (dotácia 250.000 dolárov). Zverenka trénera Petra Hubera prehrala s Číňankou Ťie Čeng za 56 minút hladko v dvoch setoch 1:6, 3:6. Slovenská trojka nenašla recept na rýchlu hru a skvelé returny bývalej semifinalistky Australian Open i Wimbledonu, nepodržalo ju ani podanie. Číňanka sa vo finále stretne s Američankou Coco Vandewegheovou, ktorá si v druhom semifinále poradila s Češkou Klárou Koukalovou 6:4, 6:2.

Ťie Čeng mala raketový nástup a v prvom sete si po dvoch brejkoch vybudovala rozhodujúci náskok 5:0. Aj začiatok druhého dejstva bol jasne v réžii Číňanky, ktorá odskočila súperke na 4:1. Rybáriková v ďalších minútach ešte znížila na 3:4, no Ťie Čeng už dotiahla zápas do úspešného konca a upravila vzájomnú bilanciu so Slovenkou na 3:2. Rybáriková si z Hertogenboschu odnáša prémiu 11.500 USD a 110 bodov do svetového rebríčka WTA. Podujatie Topshelf Open bolo pre ňu generálkou na prestížny Wimbledon, kde v úvodnom kole nastúpi proti Švajčiarke so slovenskými koreňmi Belinde Bencicovej.

Dvojhra - semifinále:
Ťie Čeng (Čína) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:1, 6:3, Coco Vandewegheová (USA) - Klára Koukalová (8-ČR) 6:4, 6:2