Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Šafářová s Mattekovou Sandsovou víťazkami ženskej štvorhry

Česká tenistka Lucie Šafářová (vľavo) s Američankou Bethanie Mattekovou-Sandsovou s trofejou po víťaztve v štvorhre. Foto: TASR/AP

Vo finále si ako nasadené sedmičky poradili s dvanástkami "pavúka" austrálsko-kazašským párom Casey Dellacquová, Jaroslava Švedovová.


Paríž 7. júna (TASR) - Česká tenistka Lucie Šafářová s Američankou Bethanie Mattekovou-Sandsovou sa stali víťazkami ženskej štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.

Vo finále si ako nasadené sedmičky poradili s dvanástkami "pavúka" austrálsko-kazašským párom Casey Dellacquová, Jaroslava Švedovová v troch setoch 3:6, 6:4, 6:2.

Šafářová a Matteková-Sandsová triumfovali v ženskom debli aj na úvodnom podujatí veľkej štvorky Australian Open v Melbourne. Pre rodáčku z Brna bol tohtoročný Roland Garros životným turnajom. Vo dvojhre sa prebojovala až do finále, kde podľahla po trojsetovej bitke najvyššie nasadenej svetovej jednotke Američanke Serene Williamsovej.
ženy - štvorhra - finále:
Bethanie Matteková-Sandsová, Lucie Šafářová (7-USA/ČR) - Casey Dellacquová, Jaroslava Švedovová (12-Austr./Kaz.) 3:6, 6:4, 6:2