Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Semifinále medzi Djokovičom a Murraym dohrajú v sobotu

Na snímke vľavo britský tenista Andy Murray, vpravo sprbský tenista Novak Djokovič, archívne foto. Foto: TASR/AP Photo

O zápase medzi Djokovičom a Murraym hovorili mnohí odborníci ako o predčasnom finále, obaja v tomto roku na antuke nenašli premožiteľa.

Paríž 5. júna (TASR) - Druhé semifinále mužskej dvojhry na grandslamovom Roland Garros v Paríži medzi srbským tenistom Novakom Djokovičom a Britom Andym Murraym prerušili za stavu 6:3, 6:3, 5:7, a 3:3 vo štvrtom sete pre blížiacu sa silnú búrku. O finálovom súperovi Švajčiara Stana Wawrinku sa rozhodne až v sobotu.

O zápase medzi Djokovičom a Murraym hovorili mnohí odborníci ako o predčasnom finále, obaja v tomto roku na antuke nenašli premožiteľa. V prvom sete Murray dokázal so svetovou jednotkou držať krok do stavu 3:3. V ôsmom geme mal rodák zo škótskeho Dunblane totálny výpadok, pri vlastnom podaní neuhral ani fiftín a Djokovič získal úvodné dejstvo vo svoj prospech. Druhý set bol v réžii Srba, ktorý dvakrát prelomil súperov servis.

"Nole" hral mimoriadne koncentrovane, takmer nekazil, jeho údery mali správnu dĺžku. Murray sa v dôležitých momentoch dopúšťal ľahkých chýb, mal veľké problémy najmä pri hre nad hlavou. V treťom sete sa však olympijský šampión dokázal zmobilizovať. Po dvoch skvelých winneroch sa za stavu 5:5 dostal k prvým dvom brejkbalom v zápase a hneď prvú šancu využil. Vzápätí pridal čistú hru a zobral Djokovičovi prvý set na tohtoročnom Roland Garros. Vo štvrtom sete za stavu 1:1 Murray súpera brejkol, Djokovič však okamžite kontroval. Za stavu 3:3 zápas prerušili pre blížiacu sa silnú búrku.