Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Slovenky odštartovali prípravu na Nemecko v kompletnom zložení

Slovenský fedcupový tím - zľava - Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, nehrajúci kapitán Matej Lipták, Dominika Cibulková a Jana Čepelová pózuje po tlačovej konferencii. Foto: TASR/AP

Z Nemiek si tvrdý povrch DecoColor pod drobnohľadom kapitánky Barbary Rittnerovej popoludní vyskúšali Angelique Kerberová a Andrea Petkovičová.

Bratislava 3. februára (TASR) - Slovenské tenistky v pondelok odštartovali spoločnú prípravu na víkendový zápas 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie proti Nemecku v kompletnom zložení. Kapitán Matej Lipták mal v bratislavskom NTC k dispozícii finalistku Australian Open Dominiku Cibulkovú, Danielu Hantuchovú, Magdalénu Rybárikovú i Janu Čepelovú.

Z Nemiek si tvrdý povrch DecoColor pod drobnohľadom kapitánky Barbary Rittnerovej popoludní vyskúšali Angelique Kerberová a Andrea Petkovičová. Julia Görgesová a deblová špecialistka Anna-Lena Grönefeldová sa mali k tímu pripojiť vo večerných hodinách. Rittnerovej nebude k dispozícii vlaňajšia wimbledonská finalistka Sabine Lisická, ktorá si minulý týždeň na turnaji v thajskej Pattayi zranila rameno.

Sobotňajší i nedeľňajší program odštartuje v NTC o 13.00. Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný zápas oboch krajín, stav je nerozhodný 1:1. Slovenky boli vlani blízko k postupu do finále, keď po úvodných dvojhrách viedli v semifinále v moskovskom Krylatskom nad favorizovaným Ruskom 2:0. Družstvu kapitána Šamiľa Tarpiščeva sa však napokon podarilo otočiť nepriaznivý vývoj. Nemky sa vrátili medzi osemčlennú elitu vďaka triumfu 3:2 nad Srbskom. Ak Slovenky v druhý februárový víkend uspejú,, v semifinále nastúpia 19.-20. apríla opäť doma proti víťazovi súboja medzi Austráliou a Ruskom.