Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Tenis

Rybáriková skrečovala duel s Kužmovou na EMPIRE Slovak Open

Na snímke slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková v zápase 1. kola štvorhry žien Jana Čepelová, Magdaléna Rybáriková - Michaela Hončová, Viktória Kužmová na turnaji ITF Empire Slovak Open 2016 v Trnave 9. mája 2016. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Najvyššie nasadená hráčka vzdala derby s talentovanou súperkou za stavu 2:4 v prvom sete.

Trnava 10. mája (TASR) - Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa rovnako ako vlani prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave. V 1. kole si ako držiteľka voľnej karty poradila s Češkou Barborou Krejčíkovou po trojsetovej bitke 4:6, 7:6 (6), 6:4. V tajbrejku druhého dejstva odvrátila dva mečbaly.

Do 2. kola postúpila aj Lenka Juríková. V pozícii kvalifikantky zdolala mladú Američanku Louisu Chiricovú, ktorá bola minulý týždeň v semifinále turnaja WTA v Madride, v troch setoch 3:6, 6:2, 6:2. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi v stredu proti piatej nasadenej Češke Kristýne Plíškovej. Najvyššie nasadená Magdaléna Rybáriková pre zranenie kolena skrečovala derby s talentovanou Viktóriou Kužmovou za stavu 2:4 v prvom sete. Nedarilo sa Tereze Mihalíkovej, ktorá podľahla nasadenej trojke Lotyške Anastasiji Sevastovovej 2:6, 4:6.

Šramková prehrávala v druhom sete už 2:5, no podarilo sa jej otočiť nepriaznivý vývoj. "Hlavne som si povedala, že nemôžem prehrať a že mám začať hrať svoju hru. Začala som strašne nervózne, nevedela som si podržať svoj servis. V druhom sete začala súperka kvalitne podávať, to už som úplne stratila sebavedomie. Potom mi v jednom, dvoch gemoch vyšiel servis a otočila som to,“ povedala po zápase Šramková pre oficiálnu stránku turnaja.

Juríková si proti Chiricovej verila, hoci Američanka je na 76. miesto v rebríčku WTA. "Išla som do zápasu s tým, že nemám čo stratiť. Je to veľmi dobrá hráčka. Chcela som si dobre zahrať, bojovala som stále ďalej. Som veľmi rada, že som vyhrala. Videla som, že mala trochu problémy s bekhendom, viac som sa snažila tlačiť do bekhendu. Vychádzal mi aj prvý servis, čo bolo veľmi dôležité,“ hovorila Juríková, ktorá nedostala rady od Dominiky Cibulkovej. Staronová slovenská jednotka dovolila Chiricovej v Madride uhrať iba dva gemy. „Pozerala som si s trénerom a priateľom Michalom Milkom na Youtube nejaké veci, čo sa týka taktiky. Trochu som to využila.“

dvojhra - 1. kolo:

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (1-SR) 4:2 - skreč
Lenka JURÍKOVÁ (SR) - Louisa Chiricová (USA) 3:6, 6:2, 6:2
Anastasija Sevastovová (3-Lot.) - Tereza MIHALÍKOVÁ (SR) 6:2, 6:4
Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) - Barbora Krejčíková (ČR) 4:6, 7:6 (6)
Cagla Buyukakcayová (2-Tur.) - Olga Fridmanová (Ukr.) 6:4, 6:4
Nicoleta Dascaluová (Rum.) - Dajana Jastremská (Ukr.) 6:3, 7:5
Zarina Dijasová (4-Kaz.) - Anna Blinkovová (Rus.) 6:1, 6:1
Viktorija Tomovová (Bul.) - Jevgenija Rodinová (Rus.) 6:2, 6:0
Arantxa Rusová (Hol.) - Julia Bejgelzimerová (Ukr.) 6:1, 6:2