Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Švajčiarov posilní v Davisovom pohári aj Federer

Švajčiarsky tenista Roger Federer. Foto: FOTO TASR/AP

Víťaz Davis Cupu z roku 2010 Srbsko nastúpi bez svojho najlepšieho hráča, svetovej dvojky Novaka Djokoviča a nemá v tíme ani jedného hráča z prvej stovky rebríčka ATP.

Novi Sad 29. januára (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer bude reprezentovať svoju krajinu v prvom kole Svetovej skupiny Davisovho pohára v Srbsku.

Jeho partnerom bude čerstvý víťaz Australian Open a súčasná švajčiarska jednotka Stanislas Wawrinka. Švajčiarska tenisová federácia o tom informovala na sociálnej sieti Twitter. Federer odohral počas svojej kariéry v Davis cupe len jeden zápas prvého kola a bolo to v roku 2004. Naposledy reprezentoval Švajčiarsko v septembri 2012 a pomohol svojej krajine v play-off zápase proti Holandsku k záchrane vo Svetovej skupine.

Víťaz Davis Cupu z roku 2010 Srbsko nastúpi bez svojho najlepšieho hráča, svetovej dvojky Novaka Djokoviča a nemá v tíme ani jedného hráča z prvej stovky rebríčka ATP. Srbskou jednotkou bude Dušan Lajovič, ktorý je na 102. mieste. Súboj na tvrdom povrchu v hale v Novom Sade sa začína tento piatok. Víťaz sa stretne v apríli vo štvrťfinále s lepším zo súboja Belgicko - Kazachstan.