Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Tenis

AUSTRALIAN OPEN: Lučičová-Baroniová a S. Williamsová sú v semifinále

Americká tenistka Serena Williamsová. Foto: TASR/AP

Dvojka pavúka Serena Williamsová a držiteľka 22 grandslamových titulov si v noci na stredu poradila vo štvrťfinále s deviatou nasadenou Britkou Johannou Kontovou hladko v dvoch setoch 6:2, 6:3.

Melbourne 25. januára (TASR) -Americká tenistka Serena Williamsová sa suverénnym spôsobom prebojovala do semifinále ženskej dvojhry na Australian Open. Dvojka pavúka a držiteľka 22 titulov z podujatí "veľkej štvorky" si v noci na stredu poradila vo štvrťfinále s deviatou nasadenou Britkou Johannou Kontovou hladko v dvoch setoch 6:2, 6:3.

Mladšia zo sestrier Williamsových postúpila do grandslamového semifinále desiatykrát za sebou. Kontová ju ako-tak potrápila len v úvode druhého setu, keď jej zobrala podanie a viedla 2:1. Williamsová však kontrovala rebrejkom, vyrovnala na 3:3 a potom set i stretnutie doviedla do víťazného konca. Po súboji nebola spokojná so svojím podaním. "Sústredím sa hlavne na zlepšenie servisu. Hnevalo ma, že sa mi pri podaní nedarilo, ale niekoľkokrát počas zápasu som si povedala: 'Serena, prestaň sa sťažovať, nebuď ako malé dieťa.' A pomohlo mi to," usmievala sa na pozápasovej tlačovej konferencii 35-ročná tenistka.

Do semifinále postúpila aj jej o rok staršia sestra Venus a tak po prvý raz v tzv. Open ére sa v top štvorke grandslamu predstavia dve hráčky staršie ako 35 rokov. Venus Williamsová nastúpi v súboji o finále proti krajanke CoCo Vandewegheovej.

Serena si v semifinále zmeria sily s prekvapením turnaja Mirjanou Lučičovou-Baroniovou. Víťazné ťaženie 34-ročnej chorvátskej veteránky nezastavila ani piata nasadená Češka Karolína Plíšková. Finalistka vlaňajšieho US Open podľahla za 1:50 h v troch setoch 4:6, 6:3, 4:6.

Lučičová-Baroniová sa druhýkrát v kariére prebojovala do grandslamového semifinále, predtým ešte ako tínedžerka v roku 1999 vo Wimbledone. "Nemôžem tomu uveriť, je to šialené. Nechce sa mi veriť, že som sa po toľkých rokoch opäť dostala do grandslamového semifinále. O niečom takom som ani nesnívala, stále som z toho v šoku," boli prvé slová Lučičovej-Baroniovej.

Chorvátku v predchádzajúcich rokoch trápili rodinné i finančné problémy, ale dokázala sa vrátiť do širšej špičky. "Postup do semifinále znamená pre mňa veľmi veľa. Je to taká osobná satisfakcia. Po všetkých problémoch, ktoré ma v živote stretli, je toto sladká odmena. Nechalo ma to zabudnúť na zlé veci, opäť sa môžem tešiť zo života," dodala v emotívnom vyjadrení Lučičová-Baroniová.

Ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Mirjana Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Karolína Plíšková (5-ČR) 6:4, 3:6, 6:4
Serena Williamsová (2-USA) - Johanna Kontová (9-V. Brit.) 6:2, 6:3