Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Bellucci dostal dištanc, v moči mu našli zakázanú látku

Brazílsky tenista Thomaz Bellucci. Foto: TASR/AP

Tridsaťročný Bellucci informoval, že vzorka jeho moču z júlového turnaja vo švédskom Bastade obsahovala diuretikum hydrochlorotiazid, ktoré vie maskovať prítomnosť iných zakázaných látok v tele.

Sao Paulo 5. januára (TASR) - Brazílsky tenista Thomaz Bellucci si odpykáva retroaktívny päťmesačný dištanc za previnenie sa voči antidopingovým pravidlám.

Tridsaťročný Bellucci vo štvrtok informoval, že vzorka jeho moču z júlového turnaja vo švédskom Bastade obsahovala diuretikum hydrochlorotiazid, ktoré vie maskovať prítomnosť iných zakázaných látok v tele.

Brazílčan sa bránil, že látka sa do jeho organizmu dostala cez kontaminovaný vitamínový doplnok. "Vždy som rešpektoval pravidlá a dbal na ich dodržiavanie. Neviem si predstaviť, ako sa cez multivitamín vyrobený farmaceutickou spoločnosťou mohla dostať táto látka do môjho organizmu."

Bellucciho maximom vo svetovom rebríčku ATP je 21. miesto z roku 2010. Od augusta minulého roka absentuje na súťažných dvorcoch a prepadol sa až na 112. priečku v renkingu. Do súťažného diania by sa podľa vlastných slov chcel vrátiť začiatkom februára na turnaji v ekvádorskom Quite.