Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Gombos najväčším ťahákom challengeru Poprad Open, jednotkou Kavčič

Slovenský tenista Norbert Gombos, ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Víťaz dvojhry na challengeri Poprad Open získa prémiu 6150 eur a 90 bodov do rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie. Víťazi štvohry si rozdelia 2650 eur.

Poprad 8. júna (TASR) - Tretí júnový týždeň odštartuje 13. ročník tenisového turnaja ATP Challenger Tour (15. - 20. júna), ktorý po prvý raz bude hostiť mesto Poprad. Nasadenou jednotkou na podujatí s dotáciou 42.500 eur bude Slovinec Blaž Kavčič, dvojkou Slovák Norbert Gombos a trojkou Alexandr Nedoviesov z Kazachstanu.

Zo Slovákov sa na tenisových kurtoch pri AquaCity Poprad predstavia v hlavnom súťaži ešte aj Jozef Kovalík a Andrej Martin. "Program turnaja odštartuje v piatok 12. júna večer, zápasom do kvalifikácie, ktorá sa odohrá v sobotu, v nedeľu, poprípade v pondelok. Z nej postúpia štyria hráči. Hlavná súťaž sa bude žrebovať v sobotu na obed a odštartuje od pondelka okolo 12.00 h. Hlavná súťaž pozostáva z 32 tenistov, divoké karty sme pridelili Patrikovi Fabianovi, Dominikovi Šprochovi, Petrovi Vajdovi a Jurajovi Simčákovi," uviedol na tlačovej konferencii Miloslav Mečíř st.

Dejiskom predchádzajúcich dvanástich ročníkov boli Košice, kde sa predstavili všetci poprední slovenskí tenisti na čele s Dominikom Hrbatým. Na antukových dvorcoch tenisového areálu Anička sa predstavili i Martin Kližan a Lukáš Lacko. "Tešíme sa na 1. ročník v Poprade, v Košiciach to malo dobrú tradíciu, mali sme tam celkom dobré zázemie a chodievali i ľudia. Verím, že aj tu budú chodiť, zápasy budú určite kvalitné a očakávam pekný tenis," konštatoval Mečíř st.

V piatok večer 19. júna sa v rámci gala programu bude dražiť aj raketa americkej tenistky Sereny Williamsovej a jednodňový pobyt s popradskou rodáčkou Danielou Hantuchovou. "Vstupné bude bezplatné, respektíve dobrovoľné, ktoré pridáme ku charite, ako sme to zvykli robiť v Košiciach. Daniela sama venovala niekoľko svojich osobných vecí, ktoré si ľudia budú môcť zakúpiť a vyzbierané peniaze poputujú na charitu," dodal Mečíř st. Vyzbierané peniaze poputujú na detské oddelenie popradskej nemocnice.