Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tenis

Premiéra na tráve: V Nottinghame vypadli Hantuchová i Rybáriková

Slovenka Daniela Hantuchová. Foto: TASR/AP

Slovenské tenistky svoje účinkovanie na turnaji WTA v Nottinghame už v prvom kole.

Nottingham 9. júna (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala v utorok v 1. kole turnaja WTA na tráve v Nottinghame s Poľkou Magdou Linetteovou 2:6, 6:4 a 6:7.

Slovenská 72. svetového rebríčka v prvom vzájomnom súboji s poľskou súperkou (102. na svete) prehrala prvý set hladko 2:6, v druhom ale dominovala 6:4. V rozhodujúcom sete za stavu 5:2 podávala Linetteová na víťazstvo, Hantuchovej sa ale podarilo využiť brejkbaly na 3:5 aj 5:5. Slovenka opäť stratila podanie a opäť prelomila servis súperky, takže o súboji rozhodol tajbrejk, v ktorom mala istejšiu ruku Linetteová. Zápas trval 2:16 hodiny.

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková skončila svoje účinkovanie na turnaji WTA v Nottinghame už v prvom kole. V pozícii nasadenej hráčky číslo sedem podľahla britskej kvalifikantke Johanne Kontovej za 73 minút dvakrát 3:6. Tá sa v 2. kole stretne s Monicou Puigovou z Portorika.

Zlomovým momentom prvého setu bol veľmi dlhý piaty gem, v ktorom Rybáriková stratila podanie a Kontová si úvodný krok k triumfu postrážila. Obe hráčky si v druhom dejstve držali svoj servis, až v siedmej hre ho opäť Slovenka stratila a otvorila 24-ročnej Britke cestu do druhého kola. Tá napokon v deviatom geme využila tretí mečbal na celkové víťazstvo.