Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tenis

Wawrinkove kockované šortky skončia v parížskom múzeu

Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka reaguje po jeho víťazstve nad Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom v semifinále grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži 5. júna 2015. Foto: TASR/AP Photo

Švajčiar Stan Wawrinka pár hodín po finálovom triumfe nad favorizovaným Srbom Novakom Djokovičom prisľúbil, že jeho bizarný odev zostane vo francúzskej metropole.

Paríž 8. júna (TASR) - Šampión tenisového Roland Garros ohúril v Paríži nielen nechytateľnými jednoručnými bekhendmi, ale aj červeno-bielymi kockovanými šortkami. Švajčiar Stan Wawrinka pár hodín po finálovom triumfe nad favorizovaným Srbom Novakom Djokovičom prisľúbil, že jeho bizarný odev zostane v meste nad Seinou. Poputuje totiž do múzea Francúzskej tenisovej federácie.

"Viem, že moje šortky boli v Paríži predmetom živej diskusie. Je celkom zábavné, že som ich mal na sebe pri triumfe na Roland Garros. Pred pár dňami som vyhlásil, že si v nich pôjdem zaplávať, potom si ich oblečiem na tenisový zápas a v noci poslúžia ako pyžamo. Po parížskom triumfe som sa rozhodol, že im nájdem nový trvalý domov a fanúšikovia sa nimi budú môcť pokochať každý deň. Budú totiž atrakciou múzea Roland Garros," uviedol pre akreditované médiá s humorom Wawrinka, ktorý rovnako ako legendárny Ivan Lendl či Mats Wilander dokázal triumfovať na antukovom vrchole sezóny medzi juniormi i mužmi.