Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Tenis

Taliansky premiér varoval Pennettovú: Doma ťa čaká búrlivé prijatie

Taliansky premiér Matteo Renzi (vpravo) a predseda Talianskeho olympijského výboru Giovanni Malago reagujú počas finále ženskej dvojhry medzi Taliankami Falviou Pennettovu a Robertou Vinciovou na grandslamovom turnaji US Open 12. septembra 2015 Foto: TASR/AP

Duel na kurtoch vo Flushing Meadows sledoval Ranzi na vlastné oči, po súboji sa stretol s oboma hráčkami.

New York 13. septembra (TASR) - Talianska tenistka Flavia Pennettová po svojom triumfe vo finále ženskej dvojhry na US Open zostane ešte niekoľko dní v New Yorku. Rozhodla sa tak po odporúčaní od talianskeho premiéra Mattea Renziho, ktorý ju varoval, že po návrate na Apeninský polostrov čaká na grandslamovú víťazku búrlivé prijatie zo strany fanúšikov.

Pennettová triumfovala v sobotňajšom finále US Open nad svojou krajankou Robertou Vinciovou a získala prvý grandslam v kariére. Duel na kurtoch vo Flushing Meadows sledoval na vlastné oči aj Renzi, ktorý sa po súboji stretol s oboma hráčkami. "Povedal, že je na nás obe veľmi hrdý. Mňa zároveň varoval, že som v Taliansku rozpútala tenisový ošiaľ a že ma doma čaká búrlivé prijatie od fanúšikov. Takže asi zostanem v New Yorku ešte niekoľko dní, nech tá eufória trochu opadne," usmievala sa pred novinármi Pennettová.



V rozhovore po finále priamo na kurte oznámila, že končí s tenisom. "Dohrám sezónu a potom skončím. Rozhodla som sa tak už pred týmto turnajom. Som veľmi rada, že som sa mohla rozlúčiť s New Yorkom takýmto spôsobom. Cítim sa super, môj život je perfektný," dodala.

Jej dlhoročná kamarátka a finálová súperka Vinciová bola z prehry sklamaná len mierne. "Myslím, že mi dnes trochu chýbali sily. Dôvod? Veď deň predtým som zdolala Serenu (Williamsovú), to by vyčerpalo asi každého. Každopádne Flavia bola lepšia a zaslúžene vyhrala. Titul jej zo srdca prajem," povedala Vinciová, ktorá sa už teší domov: "Dám si v New Yorku posledný cheeseburger a potom sa teším na domáce cestoviny. Na skutočné a pravé talianske cestoviny..."