Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

S. Williamsová po 13 rokoch možno ukončí bojkot turnaja v Indian Wells

Americká tenistka Serena Williamsová Foto: TASR/AP

Serena sa na podujatí nezúčastnila od roku 2001, keď sa mala v semifinále stretnúť so svojou staršou sestrou Venus.

Indian Wells 23. januára (TASR) - Organizátori BNP Paribas Open v Indian Wells dúfajú, že Serena Williamsová ukončí 13-ročný bojkot prestížneho tenisového turnaja po kontroverznej situácii z roku 2001. Svetovú jednotku prinútili rozmýšľať o tohtoročnom štarte na podujatí snímky z autobiografie Nelsona Mandelu.

Serena sa na podujatí nezúčastnila od roku 2001, keď sa mala v semifinále stretnúť so svojou staršou sestrou Venus. Tá však tesne pred duelom boj o finále vzdala údajne kvôli zraneniu, z čoho vyplynuli špekulácie a posmešky rasisitického charakteru zo strany divákov. Venus mala vzdať duel na základe rozhodnutia otca Richarda, obe hráčky odvtedy turnaj bojkotujú.

Po postupe do osemfinále Australian Open sa však najlepšia tenistka súčasnosti vyjadrila, že by bojkot ukončila. K premýšľaniu ju motivoval film "Mandela: Dlhá cesta za slobodou". "Keď som to pred niekoľkými dňami videla, skrsla mi v hlave myšlienka ukončenia bojkotu. Neviem ešte, ako sa rozhodnem," cituje agentúra Reuters Williamsovej slová. Na úvodnom grandslame roka vypadla jednotka turnaja prekvapivo už vo štvrťfinále, keď bola nad jej sily Srbka Ana Ivanovičová.

Na turnaji v Indian Wells by sa v marci tohto roka mali zúčastniť aj ďalšie hráčky TOP 10 rebríčka WTA vrátane Victorie Azarenkovej či Marii Šarapovovej.