Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Nitra dnes môže v Banskej Bystrici získať titul, domáci musia vyhrať

David Laliberte z Nitry (vľavo), Martin Gründling z Banskej Bystrice a brankár Banskej Bystrive Jason Bacashihua v piatom zápase finále play off hokejovej Tipsport Ligy medzi HK Nitra - HC Banská Bystrica 20. apríla 2016 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Dnešný šiesty finálový zápas play off Tipsport Ligy sa začína o 19:30, prinesieme vám ho ONLINE.

Nitra 22. apríla (TASR/Teraz.sk) - Raketový nástup a využitie presiloviek rozhodlo o tom, že aj v piatom finálovom zápase hokejovej Tipsport Ligy medzi HK Nitra a HC'05 iClinic Banská Bystrica vyhral opäť domáci tím.



Finálové duely majú zatiaľ takmer identický scenár, domáci tím nastúpi do zápasu s veľkou energiou, rýchlo dá góly a hosťujúci tréner musí brať oddychový čas. Podobne to vyzeralo aj piatom zápase, Nitrania otvorili skóre už v prvej minúte, druhý gól prišiel o päť minút neskôr a tréner Bystrice Vladimír Országh tak musel rázne dohovárať svojim hráčom počas timeoutu. "Asi je to tým, že každý ide na domácej pôde do toho naplno. Je v tom aj kúsok šťastia, lebo hokej je aj o šťastí," zamyslel sa nad úvodmi zápasov útočník "baranov" Juraj Majdan.

Bystričania v prvej tretine kopili chyby, od väčšieho počtu gólov ich uchránil výborne chytajúci Jason Bacashihua. "Urobili sme príliš veľa chýb. Máme veľmi dobrých útočníkov, ale oslabenia sme nehrali dobre, príliš často sme sa nechali vylučovať. Prilíš veľa chýb na to, aby sme v Nitre dokázali vyhrať," nešetril kritikou Michal Handzuš.

Hostia spod Urpína sa osmelili až v druhej časti zápasu, keď zvýšili stupeň agresivity, z čoho pramenili až tri góly. Tentoraz boli pod tlakom domáci, nechali sa často vylučovať a keby niet výborného Lakosila v bránke, mohlo skóre po druhej tretine vyzerať úplne inak. Náhradník Michala Valenta prišiel do zápasu za stavu 3:2 a svoj tím podržal hlavne v dvojminútovej presilovke 5 na 3. Napriek tomu si Handzuš myslí, že tento úsek nebol v stretnutí rozhodujúci: "Ani nie, keďže sme hneď potom dali gól. Potrebovali sme dať jeden gól do konca tretiny, aby sme to znížili a mali šancu v tretej tretine. To sa nám aj podarilo. Nemyslím si, že sa tam lámal chlieb, ale také presilovky by sme mali využívať."

Bystrica síce vyrovnala v 50. minúte Bastom, ale využívanie presiloviek sa ukázalo ako rozhodujúce v tomto stretnutí. "Majú výbornú presilovku, ale dalo sa to ubrániť. Neskladáme zbrane, šiesty zápas sa hrá u nás pred našimi skvelými fanúšikmi. Musíme doma vyhrať a potom to ešte skúsiť v Nitre," uviedol Majdan, ktorého doplnil Handzuš: "V kritických momentoch za stavu 4:4 sme mali dvakrát situáciu 2 na 1, nevyužili sme to."

Hrdinom šiesteho duelu sa stal nakoniec domáci Judd Blackwater, autor hetriku. "Som veľmi rád za hetrik, je to môj prvý vo finále. Teraz však musíme myslieť už na šiesty zápas u nich, ktorý chceme vyhrať. Nemôžeme teraz príliš vyskakovať, chýba nám totiž ešte jedno víťazstvo. Treba dať do toho všetko," myslí už smerom k piatkovému zápasu útočník Nitry. Výborný zápas odohral aj dvojgólový obranca domácich Branislav Mezei. "Je mojou úlohou strieľať góly, len som ich veľa zatiaľ nedal. Som rád, že to tam padlo a hlavne som rád, že sme vyhrali. Aj keď sa to vyvíjalo všelijako, malo to šťastný koniec pre nás."

Na Teraz.sk prinášame online všetky finálové zápasy play off. Najbližšie nás sledujte dnes, úvodné buly je naplánované na 19:30.

Okrem Tipsport Ligy prinesieme online aj všetky zápasy slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Rusku a zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie na EURO 2016 vo Francúzsku.