Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Banská Bystrica pred sezónou zbrojí, do útoku povolala Američanov

Na snímke hokejisti Banskej Bystrice počas tréningu. Foto: TASR/Branislav Račko

Nové posily mali priletieť na Slovensko spolu s Maxom Nicastrom už v pondelok, prvý tréning by mali absolvovať v utorok.

Banská Bystrica 4. augusta (TASR) - Hokejový extraligista HC'05 Banská Bystrica hlási príchody ďalších dvoch zámorských posíl. Ročný kontrakt s vedením klubu podpísali americkí útočníci Nick Larson a Austin Block. Informovala o tom oficiálna webstránka "baranov".

Dvadsaťštyriročný Larson je fyzicky dobre stavaný (188 cm a 94 kg) ľavý krídelník, ktorého v roku 2008 draftoval v 4. kole klub Calgary Flames. Do NHL sa však neprebojoval, v minulej sezóne odohral 17 zápasov na farme New Yorku Islanders s bilanciou 4 góly a 2 asistencie. Farmársku AHL si predtým vyskúšal aj v Peorii Rivermen, rezervnom tíme "bluesmanov" zo St. Louis. Pôsobil aj v ECHL, vlani za mužstvá Stockton Thunder a South Carolina Stingrays odohral dokopy 38 zápasov v základnej časti, v ktorých nazbieral 15 bodov (10+5).

Druhým americkým útočníkom, ktorý v tejto sezóne oblečie dres HC'05, je 24-ročný Block. Center štyri roky študoval na Univerzite New Hampshire, kde v 136 stretnutiach v NCAA zaznamenal 25 gólov a rovnaký počet asistencií. Minulú sezónu odohral v najvyššej fínskej lige v drese HIFK Helsinki 21 stretnutí s bilanciou 0+3. Pôsobil aj vo švédskej Allsvenskan v drese Karlskrona a druhej najvyššej fínskej lige Mestis v tíme HC Keski-Uusimaa.

Obidve nové posily mali priletieť na Slovensko spolu s Maxom Nicastrom už v pondelok, prvý tréning by mali absolvovať v utorok.

Angažovali aj obrancu

Hokejový extraligista HC'05 Banská Bystrica získal do svojich defenzívnych radov amerického obrancu Kevina Montgomeryho. Prostredníctvom sociálnej siete Twitter o tom informoval jeho agent Július Kovaľ, podľa ktorého sa obe strany dohodli na ročnej zmluve.

Dvadsaťšesťročný Montgomery pôsobil naposledy v rakúskej lige v klube Dornbirner EC. Predtým hrával v nórskom Lillehammeri a v zámorskej AHL obliekal dresy Lake Erie Monsters a Oklahoma City Barons. Na prelome rokov 2007 a 2008 reprezentoval USA na šampionáte hráčov do 20 rokov. Len nedávno sa vedenie "baranov" dohodlo na spolupráci s ďalšími Američanmi, útočníkmi Nickom Larsonom a Austinom Blockom.