Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tipsport Liga

Bystrica postúpila do semifinále, v piatom zápase porazila Trenčín

Na snímke útočníci Banskej Bystrice Radomír Heizer (vľavo) a Lukáš Handlovský (vpravo), trenčiansky brankár Branislav Konrád (druhý zľava) a obranca Tomáš Bokroš (druhý sprava) v piatom zápase štvrťfinále play-off slovenskej hokejovej Tipsport extraligy HC´05 Banská Bystrica - Dukla Trenčín. Banská Bystrica, 9. marca 2015. Foto: TASR

V piatom zápase štvrťfinále play off hokejovej extraligy HC'05 B. Bystrica zdolala Duklu Trenčín 4:2 a ukončila sériu pomerom 4:1.

Banská Bystrica 9. marca (TASR) - V piatom zápase štvrťfinále play off hokejovej extraligy HC'05 B. Bystrica zdolala Duklu Trenčín 4:2 a ukončila sériu pomerom 4:1.

Trenčania v rozhodujúcom zápase dvakrát viedli, no domáci ich jednogólové vedenia vždy zrovnali a pridali navyše aj dva góly vďaka Handzušovi v 40. a Surovému v 58. minúte do prázdnej bránky.

HC'05 B. Bystrica - Dukla Trenčín 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Góly: 17. Handlovský (Rosandič, Kafka), 32. Handlovský (Kudrna, Kafka), 40. Handzuš (Hudec, Kudrna), 58. Surový (Bambúch) - 14. Koyš (Filo, Dudáš), 22. Šišovský (Bokroš). Rozhodcovia Jonák, Lauff - Sčensný, Stanzel, vylúčení 7:6, presilovky 1:2, v oslabení 0:0, 2392 divákov. Konečný stav série 4:1.

HC'05 B. Bystrica: Košarišťan - Čížek, Kousalík, Gründling, M. Rosandič, Guimond, Biro, Bambúch - M. Hudec, Handzuš, Kudrna - White, Kytnár, Surový - Kafka, Heizer, Handlovský - Kadura, Zigo, Matoušek - Lamper

Dukla Trenčín: Konrád - Bokroš, Kozák, Andersons, Dudáš, Habšuda, Novajovský, Hochel - Melichárek, Hlinka, Šišovský - Filo, Stantien, Koyš - Petrovický, Zlocha, Mikula - Berák, Daniška, D. Hudec


Diváci tlačili svojich 'baranov' do útoku, no keď sa veľmi chce, tak snaha vyznieva navnivoč. Ponúkalo sa im rozhodnúť sériu, hrali však v úplnom kŕči a zbavili sa ho až po štvrťhodine hry. K ich zmätenosti dopomohol trenčiansky gól v presilovke, o ktorý sa v 14. min postaral v tlačenici pred bránkou Koyš. Obrana najskôr Fila udržala, no vzápätí už Koyš trafil presne a Trenčania prvýkrát na ľade súpera prekonali brankára Košarišťana.

Vyrovnávajúci gól na domácich zapôsobil ako silný doping, v 17. min od modrej vystrelil Rosandič a puk pred bránkou stečoval Handlovský. Až do sirény sa museli Trenčania brániť, pretože prebudení 'barani' do nich vleteli, v 18. min nastrelil Matoušek žŕdku a päť sekúnd pred koncom tretiny Rosandič v ideálnej pozícii nastrelil len Konráda v bránke. Z nególových situácii vzbudila pozornosť aj 8. min so strelou Kytnára, opticky sa zdalo, že puk sa odrazil od siete, no opečiatkoval len žŕdku, čo potvrdil aj videozáznam.

Trenčania od úvodného buly pôsobili sviežo, dôraznejšie ako domáci, v 11. min dokonca v oslabení mali príležitosť prečíslenia troch na jedného, Stantien sa rozhodol pre strelu, no ani na dvakrát Košarišťana neprekonal. V 13. min v presilovke zblízka Kozák taktiež neuspel a o niekoľko sekúnd neskôr Petrovický spálil tutovku, keď si pri nej zlomil hokejku.

Aj druhú tretinu začali hostia lepšie, zužitkovali ďalšiu presilovku, v 22. min po odrazenom puku trafil Šišovský v podstate prázdnu bránku. Zaspatý elán sa v hráčoch snažil tréner Chudý prebudiť oddychovým časom v 24. min, pretože sa dostávali pod tlak a chaoticky bránili.

Aj im pomohol a Handlovského strela v 26. min po zákroku Konráda len tesne minula bránku. Dve presilovky nasledujúce za sebou úžitok nepriniesli, a to mali šance Kudrna, Heizer a po nich nasledovalo 48 sekúnd piatich na troch. Vytúžený gól z nej síce padol v 31. min, no White pri ňom použil vysokú hokejku a obrovský tlak vyšiel nazmar.

V 32. min sa vyrovnávajúci gól predsa len pri hre piatich na štyroch zrodil, po krásnej nahrávke Kudrnu a strele Handlovského zblízka do odkrytej bránky. Keď sa obe striedačky už dvíhali na prestávku, tak päť sekúnd pred ňou Hudec perfektne načasoval puk na hokejku Handzuša a ostrieľanému borcovi nebolo viac treba, s prehľadom ho stečoval medzi nohy Konráda.

Nepríjemný gól do šatne už všeličo naznačoval, najmä keď Bystričania vydržali tlak súpera, aj oslabenie od 46. min. V 52. min videorozhodca strelu Čížeka posúdil opäť bezgólovo, domáci obranca nastrelil žŕdku, diváci sa predčasne radovali a hostia nestratili nádej.

Trenčanom nepomohla vyrovnať ani ďalšia presilovka od 52. min so šancou Bokroša, ďalšiu spálil v 58. min Melichárek a 'barani' sa mohli radovať z postupu do semifinále, najmä keď do prázdnej bránky pri power play hostí spečatil výsledok do prázdnej bránky v 58. min Surový.

Hlasy po rozhodujúcom zápase série HC'05 B. Bystrica - Dukla Trenčín (4:2)

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Nadarmo sa nehovorí, že posledný krok býva najťažší, opäť sa to potvrdilo. Začali sme vlažne, nehrali to svoje, no výkon sme sčasti vystupňovali. Rozhodli hlavne skúsenejší hráči, to bol jazýček na váhach. Trenčania s mladým mužstvom hrali vynikajúco, dokonca to bolo otvorené, zaslúžia si veľký kompliment, určite sa nemajú za čo hanbiť. Poďakovať sa mi však žiada aj našim hráčom, otočili vývin skóre, a tak sa v predstihu môžeme pripravovať na ďalšie kolo play off."

Roman Stantien, tréner Trenčína: "Hrali sme výborne, súper len doťahoval, až vývin skóre otočil. Mali sme druhú tretinu ukončiť normálne, nie päť sekúnd pred klaksónom inkasovať, čo pôsobí ako malá smrť. Práve tento gól rozhodol podľa mňa o zápase i celej sérii."

Lukáš Handlovský, autor dvoch gólov B. Bystrice: "Spokojnosť maximálna, už v Trenčíne sme chceli ukončiť sériu, ale sa natiahla. Nebol to ideálny zápas z našej strany, zažili sme slabé chvíľky, to sa nám už nesmie stávať. Súper nás trestal za každú maličkosť, mal výbornú obranu i brankára. Celá séria bola veľmi náročná, na každý gól sme sa nadreli, takže je výborné, že sme sériu už ukončili."

Tibor Melichárek, kapitán Trenčína: "Mal som celkom dobrú šancu v závere vyrovnať, puk skákal, ja som ho v páde netrafil, škoda, zápas som mohol predĺžiť. Celá séria okrem druhého zápasu bola vyrovnaná. Bystričania boli extrémne silní fyzicky, mali vyrovnané päťky, myslím, že sme im vzdorovali solídne. Chýbalo nám viac šťastia, sily pred bránkou, aby sme zvíťazili viackrát ako raz."