Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Giľák dohrá sezónu v Trenčíne, Drábek putuje do Spišskej Novej Vsi

Vľavo Matej Giľák , foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Giľák sa vrátil na Spiš počas sezóny 2020/2021, klubu pomohol k postupu do najvyššej súťaže.

Spišská Nová Ves 4. októbra (TASR) - Kluby hokejovej Tipos extraligy HK Spišská Nová Ves a HK Dukla Trenčín si vymenili hráčov. Dvadsaťosemročný útočník Matej Giľák odchádza do Trenčína na hosťovanie do konca prebiehajúcej sezóny, po nej sa však vráti späť k Spišiakom, nakoľko má u nich platnú zmluvu do roku 2025. Opačným smerom putuje mladík Michael Drábek.

Giľák strelil v doterajších šiestich zápasoch sezóny jeden gól. "´Giľovi´ sa koncom minulej a začiatkom tejto sezóny nedarilo strelecky presadiť, ako sme boli pri ňom zvyknutí. Hľadali sme možnosti, ako ho opäť nakopnúť, aby sa vrátil do streleckej pohody,“ uviedol generálny manažér Spišiakov Richard Rapáč. Spod hradu Matúša Čáka prichádza do Spišskej Novej Vsi 22-ročný krídelník Drábek, ktorý si v minulosti zahral za Nitru i Liptovský Mikuláš. "Dlhodobo sme ho mali v hľadáčiku, sledovali sme ho viac ako dva roky. Naskytla sa príležitosť tejto výmeny a chceli sme hráča, ktorý by oživil náš útok. Našou predstavou bolo, aby to bol mladý hráč s energiou i dravosťou. Z toho dôvodu sme sa rozhodli pre túto výmenu. Veríme, že je to správny krok pre obe strany. Matejovi ďakujeme za doterajšie odvedené služby a aj jeho zásluhou sa náš klub dostal tam, kde momentálne je. Držíme mu palce, aby sa mu darilo v drese Trenčína. Na druhej strane veríme, že sa Michael u nás chytí a bude do budúcna platným hráčom Spišskej Novej Vsi," doplnil Rapáč.

Giľák sa vrátil na Spiš počas sezóny 2020/2021, klubu pomohol k postupu do najvyššej súťaže. V minulom ročníku odohral 58 stretnutí, v ktorých vsietil 19 gólov a pridal 11 asistencií. "Začiatok sezóny mi nevyšiel podľa predstáv. Najmä herne a strelecky som sa trápil. Som preto rád, že Trenčín prejavil záujem o moje služby a verím, že sa tam opäť nakopnem k výkonom, ktoré som podával minulú sezónu," uviedol Giľák v tlačovej správe.