Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Haščák skončil ako športový riaditeľ hokejového Slovana

Na snímke Oto Haščák. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Haščáka angažoval Slovan v júni minulého roka. Predtým pôsobil ako generálny manažér slovenskej reprezentácie.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Vedenie hokejového klubu Slovan Bratislava odvolalo z funkcie športového riaditeľa Ota Haščáka. Zareagovalo tak na nevydarený štart Slovana do novej sezóny Tipos extraligy, mužstvo prehralo tri zo štyroch duelov a inkasovalo 21 gólov. "Belasí" v pondelok ukončili spoluprácu aj s hlavným trénerom Jánom Pardavým.

Haščáka angažoval Slovan v júni minulého roka. Predtým pôsobil ako generálny manažér slovenskej reprezentácie. Zúčastnil sa s ňou na dvoch MS (2021, 2022) aj ZOH v Pekingu, kde slovenskí hokejisti získali historický bronz. Predtým pracoval ako európsky skaut v kluboch NHL Boston Bruins, Los Angeles Kings a najdlhšie pre New York Rangers.

"Príčiny neuspokojivého štartu do sezóny sme riešili s akcionármi klubu už niekoľko týždňov. Pochopiteľne, po dvoch hladkých prehrách počas uplynulého víkendu sa tlak na mužstvo, trénerov, ako aj na mňa osobne ešte zvýšil. Napokon sme sa dnes dohodli, že pre riešenie celej situácie bude lepšie, ak našu spoluprácu ukončíme. Je mi ľúto, že sa mi nepodarí naplniť vysoké očakávania a ciele, ktoré sme si s vedením predsavzali. Ponuku pôsobiť v Slovane som si vždy vážil, obetoval som jej aj prípadné pokračovanie kariéry skauta v NHL. Veľmi som chcel nadviazať na úspechy klubu. Žiaľ, nie vždy sa všetko podarí, aj keď človek veľmi chce. V Slovane budú naďalej iba tie najvyššie očakávania, s tým sa bude musieť stotožniť aj môj nástupca," uviedol Haščák pre web Slovana.

V prvom kole prehrali Bratislavčania s Michalovcami 2:8, o dva dni neskôr triumfovali v Humennom 8:3. Potom však prehrali doma so Zvolenom 2:5 a v Spišskej Novej Vsi 1:5. V tabuľke im patrí 10. miesto s tromi bodmi.