Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Košice zdolali opäť Poprad o gól, v semifinálovej sérii vedú 2:0

Na snímke druhý zľava Tomáš Hrnka (Košice) sa teší z vyrovnávajúceho gólu na 1:1, vpravo Peter Sojčík (Košice), druhý sprava dole Ľubomír Malina, vľavo v bránke Matúš Kostúr (obaja Poprad) v druhom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport extraligy HC Košice – HK Poprad v Košiciach v utorok 17. marca 2015. Foto: TASR/Milan Kapusta

Tretí duel je na programe v piatok 20. marca na popradskom ľade.

Košice 17. marca (TASR) - Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HC Košice zvíťazili aj v druhom semifinálovom zápase play off Tipsport extraligy vo východniarskom derby nad HK Poprad 2:1. V sérii hranej na štyri víťazné stretnutia vedú 2:0. Tretí duel je na programe v piatok 20. marca na popradskom ľade (17.00).

HC Košice - HK Poprad 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)


Góly: 17. Hrnka (Spilar, Cebák), 30. Bicek (Suja, Bartánus) - 1. Matis (Kroták). Rozhodovali: Jonák, J. Konc - Gajan, M. Korba, vylúčení: 3:1, navyše: Spilar (Košice) 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 5633 divákov

Zostavy a striedania:

HC Košice: Hylák - Drgoň, Štrbák, Jánošík, Philipp, Cebák, Macejko, Šeda - Spilar, Bartoš, Jenčík - Kutálek, Hrnka, Sojčík - Bicek, Suja, Bartánus - Bondra, Chovan, Lapšanský

HK Poprad: Kostúr - Suchý, Kurali, Brejčák, Makovský, Kasík, Malina, Gáborčík, Dinda - Gríger, Paukovček, Bartečko - Matis, Takáč, Kroták - Hvila, Boltun, Rapáč - Štrauch, Štals

/stav série: 2:0/
.
Priebeh zápasu:

Duel sa ešte ani poriadne nezačal a skóre stretnutia s obrovskou dávkou šťastia otvoril hosťujúci Matis, po Krotákovej prihrávke sa puk od jeho korčule dostal až za Melicherčíkov chrbát - 0:1. Domáci hráči boli otrasení a prvú šancu si vypracovali až v 4. minúte, no Spilar popradského brankára neprekonal. Z následného protiútoku preveril Hyláka aktívny Matis, stav sa však nezmenil. Popradský hráč v 7. minúte trafil iba konštrukciu košickej bránky a o dve minúty neskôr skončil puk z jeho hokejky v lapačke košického brankára. "Oceliari" mali najväčšiu príležitosť v 11. minúte, Sojčík pálil iba do pravej žŕdky Kostúrovej bránky. Hra sa postupne vyrovnala a na začiatku 17. minúty vyrovnal stav stretnutia Hrnka, ktorý sa natlačil pred bránku a z otočky upravil na 1:1. Už o niekoľko sekúnd neskôr mal gól na hokejke Bartánus, Kostúr podržal svoj tím.

Na začiatku druhého dejstva dohrávali Košičania presilovú hru 5 proti 4, ale nič z nej nevyťažili. V 25. minúte sa po Hrnkovom priťuknutí ocitol v dobrej šanci Spilar, no Kostúr dobre zareagoval. "Oceliari" postupne prebrali iniciatívu a v polovici stretnutia sa pred popradskou bránkou dokázal presadiť Bicek, Košice prvýkrát v zápase vyhrávali 2:1. V 36. minúte sa v oslabení Jenčík so Šedom dostali do prečíslenia 2 proti 1, ale prvý menovaný namiesto prihrávky zvolil strelu na bránku, ktorú však minul.

Popradčania vstúpili do tretej dvadsaťminútovky aktívne, najprv netrafil priestor bránky Kroták a v 43. minúte Boltun v ideálnej príležitosti neprekonal Hyláka. Na opačnej strane sa v náznaku šance ocitol v 47. minúte Kutálek, puk mu v poslednej chvíli preskočil čepeľ hokejky a s bekhendovým zakončením si Kostúr poradil. "Kamzíci" mohli vyrovnať v 53. minúte, ale Hvila pred Hylákom nepochodil. Popradčanom nevyšla v závere ani hra bez brankára.

Hlasy po zápase:

Peter Oremus, tréner Košíc: "Dva domáce zápasy, dve víťazstvá. Vedieme 2:0, bol to náš cieľ a my sa tomu veľmi tešíme."

Peter Sojčík, útočník Košíc: "Je super, že vedieme 2:0 na zápasy. Začiatok zápasu nebol dnes z našej strany optimálny. Myslím si, že v druhej a tretej tretine sme už hrali tak, ako by to malo vyzerať. I keď pomer striel nehovoril pre nás, tak si myslím, že sme mali viac z hry a zaslúžene sme zvíťazili."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Dnešný zápas bol opatrnejší ako ten včera. Rozhodujúcim momentom bola za stavu 1:0 šanca Matisa, ktorý išiel sám na bránku a trafil žŕdku. Za stavu 1:0 sa nám hralo dobre, potom však prišla chybička a súper vyrovnal. Urobili sme ďalšiu chybičku a prehrali sme. Je to škoda, mali sme šance, ktoré sme nevyužili."

Matúš Matis, autor popradského gólu: "V prvej tretine mi to tam padlo, na to som išiel sám na bránku a trafil som vrchnú žŕdku. To sú momenty, ktoré ak by skončili inak, mohlo sa to možno inak vyvinúť. Nič sa nedá robiť, Košice hrali dobre. Musíme sa sústrediť na dva domáce zápasy."
.
Na snímke vpravo útočník Popradu Matúš Matis oslavuje svoj úvodný gól v prvej minúte v druhom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport extraligy HC Košice – HK Poprad v Košiciach v utorok 17. marca 2015.
Foto: TASR/Milan Kapusta
.
Na snímke brankár Matúš Kostúr (Poprad) v druhom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport extraligy HC Košice – HK Poprad v Košiciach v utorok 17. marca 2015.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Na snímke členovia fanklubu Košíc po víťaznom druhom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport extraligy HC Košice – HK Poprad v Košiciach v utorok 17. marca 2015.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Na snímke tréner Popradu Milan Jančuška počas hry bez brankára v závere v druhom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport extraligy HC Košice – HK Poprad v Košiciach v utorok 17. marca 2015.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Na snímke v popredí Tomáš Hrnka (Košice) pred strelením vyrovnávajúceho gólu na 1:1, vpravo ho bráni Ľubomír Malina, vľavo v pozadí v bránke Matúš Kostúr (obaja Poprad) v druhom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport extraligy HC Košice – HK Poprad v Košiciach v utorok 17. marca 2015.
Foto: TASR/Milan Kapusta