Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Nitra výhrou 10:1 deklasovala Banskú Bystricu

Na snímke radosť hráčov Nitry po úvodnom góle v zápase 11. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HC 05 Banská Bystrica 20. októbra 2023 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Nitrania začali aktívne už v prvej tretine a po góloch Brenta Gatesa a Alexa Cottona viedli 2:0. Domáci vygradovali gólostroj v druhej časti, v ktorej sa tešili až päťkrát.

Nitra 20. októbra (TASR) - Hokejisti HK Nitra deklasovali v piatkovom 11. kole Tipos extraligy HC '05 Banská Bystrica 10:1. V drese domácich sa americký útočník Robby Jackson blysol hetrikom a pridal aj asistenciu. Stephen Harper si tiež pripísal 4 body (2+2).

Nitrania začali aktívne už v prvej tretine a po góloch Brenta Gatesa a Alexa Cottona viedli 2:0. Domáci vygradovali gólostroj v druhej časti, v ktorej sa tešili až päťkrát. V tretej zavŕšili prvý dvojciferný výsledok v sezóne. Za Banskú Bystricu dosiahol čestný presný zásah Marcus Vela.

Okrem Harpera a Jacksona sa o víťazstvo pričinili aj ďalší hráči, ktorí si pripísali v stretnutí tri body. Samuel Buček mal bilanciu dva góly a asistenciu, Sahir Gill (0+3) a Gates (1+2). Nitrania sa vďaka triumfu posunuli na 9. miesto, Banská Bystrica zostala na 6. priečke.

Tipos extraliga – 11. kolo:

HK Nitra – HC '05 Banská Bystrica 10:1 (2:0, 5:1, 3:0)

Góly: 6. Gates (Slovák, Jackson), 13. Cotton (Okoličány, Lacka), 25. Buček (Gill, Gajdoš), 31. Jackson (Harper, Cotton), 33. Jackson (Gates), 38. Harper (Gill, Kubeš), 40. Hrnka (Bajtek, Cotton), 48. Harper (Buček, Gajdoš), 50. Buček (Gill, Harper), 55. Jackson (Gates) – 29. Vela (Adam, Turnbull). Rozhodovali: Baluška, Krajčík – Vyšný, Durmis, vylúčení: 5:9 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 2765 divákov.


Nitra: Kašík – Cotton, Mezei, Fatul, Gajdoš, Kubeš, Bača, Valent – Harper, Gill, Buček – Slovák, Gates, Jackson – Bubela, Hrnka, Bajtek – Lacka, Pobežal, Okoličány - Ridzoň

Banská Bystrica: Belányi – Hora, Bačik, Wilde, Ďatelinka, Žabka, Holenda, Pavúk – Turnbull, Vela, Wilkins – Gašpar, Bíreš, Adam – Faith, Stránský, Žitný – Petriska, Sojka, Macek