Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Tipsport Liga

Trenčín pokračuje v Tipsport lige naďalej bez prehry, Detva neúspešná

Zvolenčan Milan Kytnár (vpravo) sa teší po góle v zápase 8. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HKM Zvolen, 1. októbra 2017 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Takto dopadli zápasy 8. kola Tipsport ligy.

Bratislava 1. októbra (TASR) - Hokejisti Dukly Trenčín zostali aj po ôsmom kole na čele tabuľky najvyššej slovenskej súťaže bez jedinej prehry. V nedeľu si poradili so Zvolenom 3:1 a pred druhou Banskou Bystricou majú dvojbodový náskok. Košice v záverečnej tretine otočili duel s Novými Zámkami z 1:3 na 4:3. Nedarí sa Detve, nováčik tentokrát prehral v Žiline 2:5.


tabuľka:

1. Trenčín 8 7 1 0 0 26:8 23

2. Banská Bystrica 9 6 0 3 0 32:19 21

3. Poprad 9 3 4 0 2 27:19 17

4. Košice 8 5 0 1 2 24:17 16

5. Nitra 9 4 1 1 3 35:29 15

6. Žilina 9 3 0 2 4 32:30 11

7. Liptovský Mikuláš 9 2 1 2 4 19:23 10

8. Zvolen 7 2 1 1 3 17:24 9

9. Nové Zámky 9 1 2 0 6 20:26 7

10. Detva 8 0 0 1 7 12:32 1

11. SR 20 6 2 1 0 3 17:32 8


HK Nitra – HK Poprad 3:4 pp a sn


Úvodných päť minút patrilo Nitre, paradoxne však, práve domáci hráči sa nechali vylúčiť a v nasledujúcej presilovej hre otvoril skóre Vandas – 0:1. V 8. minúte mohol Poprad vyhrávať už o dva góly, ale Königovu strelu zastavil na bránkovej čiare Hartzell. Hostia ukazovali, že do Nitry neprišli iba brániť, ale snažili sa niečo vymyslieť aj v ofenzíve. V 17. minúte si vybojovali „corgoni“ prvú presilovú hru, a podobne ako „kamzíci“ ju dokázali využiť zásluhou Pauloviča, ktorý tečoval Mezeiovu strelu – 1:1.

V 23. minúte prihrával Ordzovenský spoza brány na Lucianiho, ale tomu puk ideálne nesadol a Corbeil si jeho strelu postrážil. Nitrania preberali iniciatívu zápasu a tlak pred hosťujúcou bránou stúpal. Opäť však, udreli práve hostia. Nahodenú strelu z hokejky Davydova tečoval v 29. minúte Heizer a Poprad viedol 1:2. Ihneď po góle mohol vyrovnať Cope, ktorý ale zaváhanie popradskej obrany nevyužil.

V 31. minúte mal veľkú príležitosť Luciani, ktorý sa rútil sám na Corbeila, ale ten si na strelu medzi nohy dal pozor. Hosťujúci brankár privádzal strelcov Nitry do zúfalstva. Nitrania mali najväčšiu príležitosť na vyrovnanie v dvojminútovej početnej prevahe o dvoch hráčov, ale obliehanie Corbeilovej brány gólom neskončilo. Tretiu tretinu začala Nitra ideálne. Rýchle vyrovnanie bolo prísľubom toho, že domáci idú zabojovať o tri body.

V 44. minúte strieľal presne z prvej Cope – 2:2. Domáci však nehrali nátlakový hokej ako v druhej tretine a to sa im aj vypomstilo. V 49. minúte predviedol ukážkové sólo hosťujúci Vandas, ktorý spravil z domácich hráčov štatistov a rovnako si vychutnal aj Hartzella – 2:3. Nitrania však nezložili zbrane a odpoveď bola rýchla.

V 51. minúte vyrazil Corbeil strelu iba pred seba, kde už číhal Cope, ktorý vrátil Nitru späť do zápasu – 3:3. Vo zvyšných deviatich minútach už gól nepadol a na rad tak prišlo 5-minútové predĺženie. Predĺženie vo formáte troch proti trom preverilo kondíciu nitrianskej trojice Krištof – Paulovič – Mezei, ktorí nemohli pre enormný tlak zo strany hostí vystriedať štyri minúty. Popradčania to však nedokázali využiť a o víťazovi museli rozhodnúť samostatné nájazdy. Extra bod získal pre Poprad Patrik Svitana.

HK Nitra – HK Poprad 3:4 pp a sn (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0, 0:1)

Góly:
17. Paulovič (Mezei, Krištof), 44. Cope (Krištof, Mezei), 51. Cope (Mezei, Krištof) - 6. Vandas (Heizer), 29. Heizer (Davydov, Ježek), 49. Vandas (Hezier) Rozh. nájazd: Svitana Rozhodovali: Jonák, Fridrich – Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 4:3, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0,

Zostavy:

HK Nitra:
Hartzell – Mezei, Rais, Ordzovenský, Milam, Pupák, J. Kováčik, Korím – Cope, Krištof, Paulovič – Blackwater, Friedmann, Luciani – Kutálek, T. Mikúš, H. Ručkay – Šiška, Šille, Štumpf

HK Poprad: Corbeil – Brejčák, P. König, Fabian, Jáchym, McDowell, Davydov, Zadražil, Ignatov – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Ježek, Heizer, Vandas – Bogoslovskij, Lichanec, Abdul – Kroták, Matej Paločko, Matúš Paločko

Andrej Kmeč, tréner Nitry: „Zápas bol plne v našej réžii. Či už pohybom alebo počtom striel. Samozrejme, efektivita a ľahkosť nás trápi od začiatku sezóny. Strašne sa napracujeme na gól a veľmi ľahko dostaneme gól. Odohrali sme tretí zápas za štyri dni, plus cesta z Košíc. Dominovali sme pohybom, čiže je ťažko fakt niečo vyčítať čo sa týka nasadenia a prístupu až na pár výnimiek, s ktorými nie sme spokojní a čakáme od niektorých lídrov o dosť viac. Liga ide ďalej a ja dúfam, že naše zakončenie sa bude zlepšovať a vďaka tomu sa budú zápasy lámať na našu stranu.“

Marcel Ozimák, tréner Popradu: „Budem objektívny a poviem to tak, že pre Nitru to bolo trpká prehra. Nitrania od začiatku zápasu boli aktívnejší a vytvárali si aj šance, ale zakončenie nebolo efektívne. Naopak, my sme dokázali z minima vyťažiť maximum. Vždy sme sa v zápase dokázali dostať do vedenia. Myslím, že zlomom bola presilovka Nitry o dvoch hráčov, kedy súper nedokázal streliť gól a to chalanov naštartovalo. Povedali mi, že dokonca zápasu budú brániť a výsledok ubránia. Vložili do toho srdce a nadšenie a myslím si, že preto sa nám podarilo získať dva body.“


MsHK DOXXbet Žilina – HC 07 ORIN Detva 5:2


Domáci nemohli počítať s kvartetom Holovič, Pitt, Meliško, Juraško a na súhre premiešaných útokov to bolo poznať. Hral sa síce rýchly hokej a Detvania často strieľali, ale pálili skôr z diaľky a mimo troch žrdí. Prvé vylúčenie v zápase prišlo v 11. min., hostia hrali presilovku, no hoci zavreli domácich pred Tomeka, výraznejšieho ho neohrozili. Na konci 16. min. sa neujal dobrý teč detvianskeho Videlku. Žilina hrala v závere tretiny presilovku, blízko ku gólu bol v 19. min. Stupka, ale puk mu pred odkrytou bránou skĺzol z čepele a v oslabení nevyšiel ani protiútok hosťujúceho Ščurka, ktorého vychytal Tomek.

V druhej tretine prišli už aj góly. V 23. min. sa najskôr po prvý raz v žilinskom drese presadil Kanaďan Ryan Martindale, keď zužitkoval prihrávku do tandemu od Stupku a zavesil puk pod hornú žŕdku brány Detvy. O 16 sekúnd však kontroval na opačnej strane po zmätkoch v domácej obrane pred Tomekom voľný Ondris. Vlci mohli opätovne získať vedenie v následnej presilovke, ale nezahrali ju veľmi dobre. Šanca sa na zmenu skóre sa naskytla v 26. min. hosťom, tutovku Lukáša Nováka však zastavil Tomekov pravý betón. Žilina však o minútu už viedla, keď Rogoňov nahodený puk tečoval jemne Handlovský a Nagy nestihol zasiahnuť.

Hostia potom hrali dve presilovky za sebou, mali mierne navrch a v každej pozícii sa pokúšali zakončovať. Tomek bol však pre vlkov oporou, a tí zase hrozili nebezpečnými kontrami v oslabeniach aj v plnom počte. V ďalšom oslabení, 40 sekúnd pred koncom druhej tretiny vybojoval Handlovský od Fekiača puk a šiel s ním sám na Nagyho. Fekiač ho však fauloval a z nariadeného trestného strieľania Handlovský druhým gólom v zápase zvýšil na 3:1.

Žilinčania si v tretej časti s prehľadom strážili náskok a v 44. min. ho strelou švihom spomedzi kruhov navýšil na rozdiel troch gólov Švihálek. Hostia po góle striedali brankárov a kanadský gólman Larose si o tri minúty pripísal na konto aj druhú asistenciu pri góle Ščurka, ktorý znížil po spolupráci s Robinsnom na 2:4. Snahu hostí o priblíženie sa Žiline v skóre zastavila vysoká hokejka Gachulinca v tvári Mendreja, po ktorej putoval zakrvavený domáci bek dole z ľadu a hosťujúci obranca na štyri minúty na lavicu hanby.

Vlci síce pritlačili hostí pred ich bránu, ale Larose odolával aj vďaka tomu, že domáci neboli razantnejší v zakončení a ich súper udržal prijateľné skóre. Nádej Detvy na body ešte stále žila, ale necelých päť minút pred koncom ju pochoval kapitán hostí Sládok, ktorý si vyslúžil štvorminútový trest. Vlci presilovku vďaka obrancovi Poulinovi využili a po tretí raz v sezóne sa tešili z výhry.

MsHK DOXXbet Žilina – HC 07 ORIN Detva 5:2 (0:0, 3:1, 2:1)

Góly:
23. Martindale (Stupka, Mendrej), 27. Handlovský (Rogoň, Klimenta), 40. Handlovský (tr. strieľanie), 44. Švihálek (J. Jurík, Mendrej), 58. Poulin (Konečný, J. Jurík) – 23. Ondris (Matúš Chovan), 47. Ščurko (Robinson, Larose). Rozhodovali: Lauff, Kalina – Korba, Kollár, vylúčení: 4:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 567 divákov.

Zostavy:

Žilina:
Tomek – P. Mikuš, Hatala, Poulin, Mich. Roman, Mendrej, Harant – Handlovský, Klimenta, Rogoň – Švihálek, Húževka, J. Jurík – Konečný, Martindale, Stupka – Váňa, Ondruš, J. Babka.

Detva: A. Nagy (44. Larose) – Šimon, Gachulinec, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Strukoff, Vyskoč – Žilka, Gašpar, Robinson – L. Novák, Ščurko, Milý – Halas, Matúš Chovan, Videlka – M. Surový, Murček, Ondris.

Stanislav Škorvánek, tréner Žiliny: „Na Detvu sme sa zodpovedne pripravovali. Vedeli sme, že jej bodový zisk je klamlivý a nezodpovedá predvedeným výkonom. V niektorých fázach zápasu nás pohybom, elánom a nadšením jej hráči zaskočili a párkrát sme mali aj šťastie. Náš výkon, podporený výborným Tomekom v bráne, gradoval v druhej tretine, kedy sme odskočili súperovi na rozdiel dvoch gólov, a potom sa nám už hralo jednoduchšie. Boríme sa so zraneniami a ukazuje sa, že budeme musieť tím doplniť. Potrebujeme trpezlivosť a trochu času na to, aby sa naša hra aj výkony zlepšili. Viacerí naši mladí hráči skúsenosti zbierajú a získajú ich iba tak, že budú hrať. Tešíme sa z troch bodov a ideme ďalej.“

Dušan Kapusta, asistent trénera Detvy: „Videli sme zaujímavé stretnutie, ktoré nebolo otvorené do konca. Rozhodlo sa v druhej tretine, v ktorej, aj keď sme vyrovnali, nám súper ušiel o dva góly. V tretej časti sme sa snažili, hrali sme však v záverečnej desaťminútovke osem minút v oslabení a ťažko sme mohli pomýšľať na zvrat. Žilina podala ucelený, disciplinovaný a taktický výkon a v tom bol najväčší rozdiel v hre oboch tímov. My sa snažíme, ale herná disciplína a vyspelosť nám chýba a v konečnom účtovaní nie sme úspešní.


HC'05 iClinic B. Bystrica - MHK 32 L. Mikuláš 5:2


Po dvoch tretinách prekvapujúco viedli hostia a domáci favorit sa trápil. Streľba ho neposlúchala, Košarišťan v bránke vychytal aj nemožné a kapituloval len raz, po presilovkovej strele Bartánusa s premiérových gólom v sezóne za 'baranov'. Druhá tretina bola v znamení množstva šancí i striel a obaja brankári si schuti zachytali. Lassilu v domácej bránke prekonal v 24. min z trestného strieľania Uram, vcelku poľahky, presne ponad lapačku.

Do prestávky chýbalo len 18 sekúnd a Tabaček od modrej čiary prudkou strelou pridal ďalší gól Liptákov. Úvod stretnutia však mali v moci domáci, k výraznému tlaku im pomohli dve vylúčenia hostí a potešil gól Bartánusa. Hostia sa prebrali úplne z útlmu až pri početnej prevahe a od 13. min už hru takmer vyrovnali. Postupne spálili šance Paukovček, M. Sukeľ, Kuráli a vyrovnávajúci gól bol na spadnutie.

V druhej tretine ho strelil v 24. min Uram z trestného strieľania, o štyri minúty neskôr nevyužil prečíslenie M. Sukeľ, v rovnakej čistej šanci sa ocitol v 38. min aj Kriška. Tabačkov gól do šatne bol pre domácich veľkým varovaním pred určitou ľahostajnosťou nad nepremieňaním príležitostí. V prvej minúte Lunter, v tretej Lamper pohoreli pred Košarišťanom, v 20. min zlyhal Hohmann a v 36. min bol blízko ku svojmu druhému gólu Bartánus po presnej nahrávke od Surového.

Tretiu tretinu poznamenala hneď v jej úvode veľká šanca Surového s nepresnou strelou zblízka a v 43. min vyrovnávajúci gól po prieniku Bortňáka s prihrávkou na zakončujúceho Lampera. V 46. min pomohla presilovka k ďalšiemu gólu domácich, po strele Kubku od modrej puk do bránky dorazil Lunter. Rozhodujúce okamihy sa zrodili v 47. a 50. min min.

Najskôr M. Sukeľovi v obrovskej šanci zmaril snahu na vyrovnanie Lassila, a potom z ostrého uhla Bubela zvýšil už na dvojgólový rozdiel. Hanbiť sa pri ňom mohol Košarišťan, keď nedával pozor a reklamoval sneh v maske od jedného z brzdiacich hráčov. V 55. min nastrelil ešte Lamper žŕdku a ešte nezvýraznil zaslúžené víťazstvo 'baranov'. Presne 2:42 min pred koncom odvolali Liptáci brankára a doplatili na to, keď skóre do prázdnej bránky uzavrel 55 sekúnd pred záverom Brittan.

HC'05 iClinic B. Bystrica - MHK 32 L. Mikuláš 5:2 (1:0, 0:2, 4:0)

Góly:
9. Bartánus (Faille), 43. Lamper (Bortňák), 46. Lunter (Kubka, Hohmann), 50. Bubela, 60. Brittain (Faille) - 24. Uram z trest. strieľania, 40. Tabaček (Spilar). Rozhodcovia J. Konc, Štefík - Rojík, Krajčík, vylúčení 4:5, presilovky 2:1, v oslabení 0:0, 2261 divákov

Zostavy

HC'05 iClinic B. Bystrica:
Lassila - Kubka, Ďatelinka, Sedlák, Brejčák, Mihálik, Dame-Malka, Gélinas - Lamper, Bortňák, Bartánus - Faille, Surový, Lunter - Hohmann, Bubela, Brittain - Belluš, Češík, Andrisík

MHK 32 L. Mikuláš:
Košarišťan - Kuráli, Suchý, Tabaček, Pacalaj, Devečka, Bača, Moravčík - Spilar, Paukovček, Kriška - Števuliak, Langhammer, J. Sukeľ - Rapáč, M. Sukeľ, Uram - Lištiak, Piatka, Laco

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice:
"My sme mali celkom dobrý začiatok zápasu, dostali sme sa do vedenia, no v druhej tretine to bol z našej strany deň otvorených dverí. Vznikalo strašne veľa prečíslení a súper mal v brejkoch šance. My sme mali dlhé striedania, nedržali sme tempo, ťahali nohy. Hneď sme však v tretej tretine vyrovnali, v presilovke potom strelili ďalší gól a mužstvo napokon ukázalo aj charakter. Musíme však hrať nie 30-35 minút, ale 60, zatiaľ nás držia brankári."

Pavel Paukovček, tréner L. Mikuláša: "O zápase rozhodla druhá tretina a začiatok tretej. V druhej sme mali strašne veľa šancí, na gól sa však veľmi narobíme. V tretej sme inkasovali veľmi rýchlo a po takom kontroverznom vylúčení za filmovanie sme dostali ďalší, čo sa podpísalo na ďalšom vývoji. Bojovnosť a snaha sa nedala uprieť, no hrali sme proti veľmi silnému súperovi."

Marek Bartánus, autor svojho premiérového gólu v drese domácich: "Dosť veľa zo mňa odpadlo, nikoho neteší, keď čaká tak dlho na gól. Ja som sa snažil na tréningoch dať si záležať na zakončení, vyberal som si miesta, kde góly najčastejšie padajú a som rád, že konečne mi to tam padlo. Hlavne som však rád, že sme zápas celkovo zvládli, bolo to náročné, no v tretej tretine sme ukázali srdiečko."


HC Košice - HC Nové Zámky 4:3


Domáci sa snažili o typický nátlakový úvod zápasu, ale Novozámočanom sa darilo zastavovať ich snahy. Hostia sa postupne osmelili a viackrát sa dostali k nebezpečnému zakončeniu. V 6. minúte ešte domáci brankár Lundström zvládol neprehľadnú situáciu pred svojou bránkou, ale i tri minúty už kapituloval. Počas signalizovaného vylúčenia sa medzi kruhmi ocitol osamotený Cetkovský a prihrávku spoza bránky premenil na úvodný gól - 0:1. Košičania pridali na tempe, hra dostala náboj, ale defenzívna hra hostí robila Košičanom naďalej problémy. Brankár Romančík úspešne čelil aj strele Jenčíka v 18. minúte a jeho spoluhráči krátko na to pridali druhý gól. K strele z väčšej vzdialenosti sa dostal Dubec, ktorého pokus nešťastne tečoval obranca domácich Bača a bolo 0:2.

Košičania sa snažili o kontaktný gól, ale dobre organizovaná obrana súpera im robila problémy. Šanca domácich však prišla v 27. minúte, keď hrali 91 sekúnd dlhú presilovku o dvoch hráčov. Počas hry piatich proti trom presne namieril obranca Pulli a brankár Romančík bol bezmocný - 1:2. Hostia však následne ustáli dve štandardné oslabenia a následne sami udreli. V 32. minúte nemal domáci brankár šancu proti tvrdej a presnej strele Prapavessisa a náskok hostí bol znovu dvojgólový. Sebaistota hostí robila Košičanom problémy a tí boli v 37. minúte radi, že Cetkovský nevyužil sľubnú príležitosť na ďalší gól.

Diváci si od úvodných sekúnd tretieho dejstva pýtali kontaktný gól a v 42. minúte boli vyslyšaní. V úniku dvoch proti jednému volil Jakub Suja strelu a urobil dobre - 2:3. Krátko na to nasledovala košická presilovka. V nej Novozámočan Raenko vydržal na trestnej lavici iba 7 sekúnd, keď pohotovo vyrovnal Šoltés - 3:3. Hostia sa po chvíli spamätali z rýchlej straty náskoku, ale v 48. minúte opäť inkasovali. Nenápadnú strelu Klímu tečoval Šoltés a domáci prvýkrát v zápase viedli. Gólovú poistku sa im však dlho nedarilo dosiahnuť a hostia dostali šancu na vyrovnanie v 56. minúte v podobe presilovky. Tá však ostala nevyužitá aj pre dve vylúčenia hostí.

HC Košice - HC Nové Zámky 4:3 (0:2, 1:1, 3:0)

Góly:
27. Pulli (Hovorka, Jenčík), 42. Suja (Boltun, Dudáš), 43. Šoltés (Klíma, Šedivý), 48. Šoltés (Klíma, Pacan) - 9. Cetkovský (Zbořil, Špirko), 18. Dubec, 32. Prapavessis (Špirko, Chovan). Rozhodovali: Snášel, Orolin - Gavalier, Gajan, vylúčení: 3:8 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 2961 divákov.

zostavy:

HC Košice:
Lundström - Čížek, Pulli, Kessel, M. Bača, Dudáš, Šedivý, Matejka, Koch - Kafka, Hovorka, Jenčík - Klíma, Pacan, Šoltés - Hričina, Boltun, Suja - Petráš, Vrábeľ, Novotný

HC Nové Zámky:
Romančík - Plášil, M. Chovan, M. Jass, Prapavessis, Kovačevič, Hain, Deyl, Kuzma - Surovka, Šimun, R. Varga - Zbořil, Špirko, Cetkovský - Raenko, Dubinin, Lantoši - Dubec, D. Rehák, Fábry

Milan Jančuška, tréner HC Košice:
"Veľká nespokojnosť s prvými dvomi tretinami. Prehrávali sme osobné súboje a mentálne sme boli niekde inde. Pochvala iba za tretiu tretinu, v ktorej sme dokázali zápas zvrátiť. Verím, že to bude ponaučenie pre našich hráčov. Takýto zápas sa už nesmie opakovať. Teší ma, že zápas s poradovým číslom 700 som odkoučoval práve v Košiciach - v meste, v ktorom som začínal s hokejom."

Ladislav Lubina, tréner HC Nové Zámky: "Mrzí ma, že sme v piatok stratili zápas za pár minút v prvej tretine a dnes sme zase prehrali zápas v pár minútach tretej časti. Niektoré veci som dnes pochopil trochu neskôr, ale to si nechám pre seba a nebudem to komentovať. Blahoželám súperovi k víťazstvu."


Dukla Trenčín - HKM Zvolen 3:1


V úvodnej tretine sa síce oba kolektívy snažili o útočnú hru, ale obrany dominovali nad ofenzívou. Trenčínu sa šanca na otvorenie skóre núkala v presilovej hre, ale ani jednu z dvoch príležitostí nedokázali domáci hokejisti využiť. Po prestávke zaujímavých momentov pribudlo. Hostia nevyužili dve presilovky v krátkom slede a mohli pykať. V 25. min Radivojevičova zadovka našla Bezúcha, ale ten zblízka Climieho neprekonal. Na opačnej strane mohol skóre otvoriť Hraško, lenže by musel mieriť presnejšie.



Ideálna šanca dostať sa do vedenia mali vojaci v 33. min, keď hrali 105 sekúnd presilovú hru o dvoch hráčov. Žiadnu veľkú šancu si však líder vypracovať nedokázal. V 35. min sa ocitol medzi kruhmi v dobrej palebnej pozícii Drgoň, lenže Valent dobre zareagoval na jeho zakončenie. Skóre napokon otvoril Kytnár. Jeho strela sa odrazila od žrdky a brániaci hráči si ju nešťastne zrazil do prázdnej brány. Vojaci boli pred záverečnom tretinou v neľahkej situácii a snažili sa o vyrovnanie. V 46. min presilovková strela Starostu iba tesne minula Climieho bránku a o chvíľu neskôr Ölvecký príliš podvihol puk.

Dukle sa aktivita záverečnej tretine vyplatila. V 52. min šiel na trestnú lavicu Ross a Trenčania mali k dispozícii 68-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Tú aj využili, keď v samom závere trafil odkrytú bránku Bezúch už pri hre piatich na štyroch. Dukla rýchly obrat dokonala v 55. min. Starosta zostal nepokrytý medzi kruhmi a pomedzi nohy brankára strhol vedenie na domácu stranu. Záverečná aktivita Zvolena gól vďaka zákrokom pohotového Valenta úspešná nebola. Pri hre bez brankára spečatil domáci triumf gólom do prázdnej brány Ölvecký.

Dukla Trenčín – HKM Zvolen 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Góly:
53. Bezúch (Varga, Starosta), 55. Starosta (Mikula, Ölvecký), 60. Ölvecký - 37. Kytnár (Drgoň), Rozhodovali: Baluška, Kubuš – Synek, Junek, vylúčení: 6:8, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2670 divákov.

Trenčín: Valent – Romančík, Starosta, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický, Themár – Bezúch, Ölvecký, Radivojevič – T.Varga, Bulík, Sojčík – Gašparovič, Dlouhý, Mikula – D.Hudec, J.Pardavý ml., J.Švec – Špankovič

Zvolen
: Climie – Ross, Drgoň, Andersons, Hraško, Wharton, Ťavoda, T.Bokroš – Kelemen, Kytnár, Matis – M.Chovan, L.Jurík, P.Šišovský – Obdržálek, Coffman, T.Török – Martin Ďaloga, V.Fekiač, Dubeň