Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tipsport Liga

Detva vybojovala druhú výhru v sezóne, porazila slovenskú dvadsiatku

Radosť hokejistov Detvy Foto: TASR/Branislav Račko

Nováčik napriek tomu zostáva v tabuľke na desiatom mieste, na deviaty Liptovský Mikuláš stráca 12 bodov.

Detva 2. novembra (TASR) - Hokejisti HC 07 Orin Detva zdolali vo štvrtkovom vloženom zápase Tipsport Ligy na domácom ľade HK Orange 20 jasne 5:0 a vybojovali druhé víťazstvo v sezóne. Nováčik napriek tomu zostáva v tabuľke na desiatom mieste, na deviaty Liptovský Mikuláš stráca 12 bodov.

Detva do stretnutia proti mladíkom nastúpila s jasným cieľom zvíťaziť, to sa jej však prvú tretinu vôbec nedarilo podľa predstáv, pretože zlyhávala v koncovke. V 4. minúte sa do šance dostal Milý, no v samostatnom úniku Durného neprekonal. O pár minút neskôr sa pred bránku "dvadsiatky" natlačil Gašpar, ktorý nastrelil žŕdku. Do kabín sa tak išlo za bezgólového stavu.

Necelé dve minúty po začiatku druhej časti však už Detva vyhrávala, keď sa tvrdou strelou od modrej čiary presadil Martin Chovan. Domáci hrali v druhej dvadsaťminútovke fantastický hokej a v 26. minúte mohlo byť už 2:0, no Surovka zoči-voči Durnému zaváhal. V 32. min. sa Detva už tešila z druhého presného zásahu, keď Piačka vymietol pavučinu z bránky hostí. Mladíci boli v druhej tretine pod obrovským tlakom a do prestávky inkasovali ešte raz, keď Jendroľ vystrelil od modrej čiary a jeho pokus tečoval za chrbát bezmocného Durného Tibenský.

Do tretej tretiny nastúpila Detva s pohodlným náskokom a zo začiatku tejto časti hry sa veľmi nebolo na čo pozerať. Divákov na zimnom štadióne v Detve zobudil až TIbenský, ktorý strelil svoj druhý gól v tomto stretnutí. V 55. minúte sa druhýkrát do streleckej listiny zapísal aj Piačka, ktorý zavŕšil skóre na konečných 5:0.

vložený zápas Tipsport Ligy:

HC 07 Orin Detva - HK Orange 20 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Góly:
22. Martin Chovan (Kuklev, L. Novák), 32. Piačka (Surovka, L. Novák), 37. Tibenský (Milý, Jendroľ), 52. Tibenský (Milý), 55. Piačka (Matúš Chovan, Gašpar). Rozhodcovia: D. Konc, J. Konc – Korba, Jobbágy, vylúčení: 3:7 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 347 divákov.

Zostavy:

HC 07 Orin Detva: Nagy – Martin Chovan, Kuklev, Šimon, Sládok, Gachulinec, Macejko, Jendroľ, Fekiač – Ščurko, Surovka, L. Novák – Tibenský, Murček, Milý - Piačka, Matúš Chovan, Gašpar – M. Surový, Huňady, Abramov

HK Orange 20: Durný – Hílek, Hedera, Zeleňák, Fereta, Dlapka, Švarc, Leško, Matejovič – Marcinek, Kundrík, Jaško – Vašaš, Čacho, Vybíral – Musliu, Támaši, Smolka – Mesároš, Šmída, Václav

Hlasy po zápase:

Ivan Dornič, tréner Detvy: "Musím povedať, že chlapci už v stredu odohrali fantastické stretnutie a dodržiavali taktické pokyny, no bohužiaľ to nevyšlo. Po góle tesne pred koncom som sa obával, ako to zapôsobí na psychiku chlapcov. Proti dvadsiatke sme však od začiatku išli za víťazstvom. Hoci v prvej tretine sa nám v zakončení nedarilo, tak chlapci to napokon prelomili a strelili päť gólov. Na chlapcov bola naozaj radosť pozerať, pretože sme tento, ale aj včerajší zápas odohrali v skutočne vysokom tempe a s obrovským nasadením. Verím, že takto budeme pokračovať aj ďalej a budeme zbierať bod po bodíku."

Tréner HK Orange 20 Ernest Bokroš sa na tlačovú konferenciu nedostavil a neposlal ani svojho asistenta.