Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Detve padne prestávka vhod, Sládok: Všetko je o hráčoch, prístupe

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Nováčik súťaže je po tretine základnej časti stále na poslednej priečke, zápasovú pauzu by rád využil na získanie síl do ďalších bojov.

Detva 6. novembra (TASR) - Po náročnom programe 11 dní oddychu. Hokejisti HC '07 Orin Detva majú za sebou štyri zápasy v priebehu piatich dní, po ktorých im padne reprezentačná prestávka mimoriadne vhod. Nováčik súťaže je po tretine základnej časti stále na poslednej priečke, zápasovú pauzu by rád využil na získanie síl do ďalších bojov.

Hráči Detvy zakončili náročný program zápasom 19. kola na ľade Košíc. Podobne ako v prvom stretnutí sezóny, v ktorom v Steel aréne prehrali 0:1, zanechali sympatický dojem a vďaka dôslednej defenzívnej taktike súperovi veľa nedovolili. Ten však ťažil z chýb nováčika, čo priznal aj kapitán hostí Jozef Sládok. Ten bol na ľade pri všetkých troch góloch Košíc. Mimoriadne ho mrzela najmä mínuska pri Kafkovom góle na 2:0, ktorému pomohol fatálnou chybou v rozohrávke.

"Myslíte to dobre a takto to dopadne. Kafka to výborne prečítal a už vedel, čo má robiť. Zápas sme prehrali vlastnými chybami. Všetky tri inkasované góly sme dostali po našich chybách. Košičania sú naozaj efektívni, vedia dať gól, zatiaľ čo my sme v našich šanciach zlyhávali. Náš gól už prišiel neskoro a na nejaký tlak už nebol čas," uviedol Sládok pre TASR.

Hráči Detvy mali nevydarený štart do sezóny a po priam nekonečnom čakaní na prvé víťazstvo sa po príchode trénera Ivana Dorniča vzchopili. Dostavili sa suverénne víťazstvá nad Popradom i "dvadsiatkou", cenným bol aj bod zo Žiliny. Ani nedávne prehry 1:2 v Trenčíne a 1:3 v Košiciach nie sú, zvlášť na nezvyčajne nahustený program, hanbou.

"Zmenili sa určité veci. V prvom rade je to o nás hráčoch a o prístupe. Nový tréner zaviedol niektoré veci v tréningu i v systéme. Položil dobrý základ. Už poznáme recept na víťazstvo, zostáva už iba sa ho držať," poznamenal Sládok. Po tom, čo tím odohral od stredy do nedele štyri zápasy, hráči vítajú dlhšiu zápasovú prestávku. "Budeme pracovať na tom, čo robíme zle, takže dlhšia prestávka určite padne vhod," dodal Sládok.