Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tipsport Liga

VIDEO: Nitra vyhrala v Banskej Bystrici, Žilina prehrala s Popradom

Na snímke Henrich Ručkay (Nitra) v zápase 1. kola Tipsport ligy v hokeji HC '05 iClinic Banská Bystrica – HK Nitra v Nitre 8. septembra 2017. Foto: TASR/Branislav Račko

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v repríze minulosezónneho finále na ľade majstrovskej Banskej Bystrice 3:2 po predĺžení. Detva neskórovala pri svojej premiére v najvyššej súťaži.


Banská Bystrica 8. septembra (TASR) - Pred úvodným buly, ktoré vhodil tréner reprezentácie Craig Ramsay, si domáci pripomenuli krásne chvíle z minulej sezóny pri odhalenej majstrovskej zástave, so Surovým, Handzušom i Zedníkom. Vtedy zdolali Nitranov v rozhodujúcom finálovom zápase 6:2, no tentoraz sa so súperom oveľa viac natrápili. Po dvoch tretinách prehrávali 0:1 po góle Lucianiho v 38. minúte po presnej strele k žrdi a mali o čom v prestávke rozmýšľať. Len občas sa dostali do typickej, agresívnej a nátlakovej hry, v 2. tretine im navyše ubrali sily tri vylúčenia.

Nitrania sa presadzovali im vlastnou kombinačnou súhrou, často súpera prekorčuľovali, čo však na oboch stranách chýbalo, bolo presnejšie zakončenie. Šancí sa zrodilo dostatok, aj tvrdých striel, s ktorými si obaja brankári vždy, okrem gólu kanadskej posily Lucianiho, poradili. V 6. minúte trafil Ručkay žrď, v 33. Bartánus spálil samostatný nájazd, v 38. zasa Brejčák nevyužil veľkú šancu na vyrovnanie a nedotlačil puk do siete. V tretej tretine sa obraz hry príliš nezmenil. V 44. minúte Mikúš skóre nezvýšil, streleckú parketu nevyužil a bránku netrafil. Aj Luciani v 45. minúte po chybe domácej defenzívy mal gól na hokejke a prinútil Lassilu k zákroku. V 48. minúte Gabor nepremenil klasický samostatný nájazd, Hartzell v bránke zachoval pokoj a bolo otázne, či sa vôbec nájde niekto z "baranov", kto ho prekoná.

V 53. minúte po chybe Šilleho sa domáci predsa len dočkali, v nájazde vyrovnal Brittain a mali blízko aj k ďalšiemu gólu, keď od 54. minúty si zahrali 86-sekundovú presilovku štyroch na troch. V 56. minúte Krištof vyskočil z trestnej lavice, stihol aj zblízka vystreliť a vyskúšať postreh Lassilu. Zdanlivé rozuzlenie padlo v 59. minúte, pri prečíslení si Kubka zvolil strelu a trafil presne pod žrď. "Corgoni" však hneď po 20 sekundách vyrovnali vďaka Blackwaterovi a muselo sa predlžovať. V 62. minúte po prečíslení a spolupráci s Blackwaterom sa rútil sám na bránku Luciani a rozhodol o dvoch bodoch pre hostí.

HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra 2:3 pp (0:0, 0:1, 2:1, - 0:1)
Góly: 53. Brittain, 59. Kubka (Lamper) - 38. Luciani (Šiška, Krištof), 59. Blackwater (Luciani), 62. Luciani (Blackwater). Rozhodcovia Müllner, P. Stano - Šefčík, Kollár, vylúčení 4:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 2548 divákov.

HC'05 iClinic Banská Bystrica: Lassila - Dame-Malka, Sedlák, Kubka, Ďatelinka, Gélinas, Mihálik, Brejčák - Lunter, Faille, Bartánus - Lamper, Bortňák, Belluš - Hohmann, Bubela, Brittain - Tamáši, Češík, Gabor

HK Nitra: Hartzell - Rais, Mezei, Kováčik, Pupák, Ordzovenský, Hruška, Kuzma, Korím - Paulovič, Krištof, Šiška - Luciani, Blackwater, Mikúš - Ručkay, Šille, Kutálek - Štumpf, Friedmann, Rzavský


Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Začiatok bol celkom dobrý, boli sme aktívni, naopak, druhá tretina bola z našej strany veľmi zlá. Súper začal korčuľovať, my sme strácali puky na červenej čiare, mali sme ďaleko na striedačku, nemohli sme striedať. Plynuli z toho naše fauly, šancu sme si však udržali, no v samom závere by sa nám nemalo stávať, že takúto šancu zahodíme. Prehrali sme ako mužstvo, zápas nám odhalil ďalšie rezervy, je čo zlepšovať, čaká na nás veľa roboty."

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Bol to prvý súťažný zápas na rozdiel od Banskej Bystrice, ktorá už hrala v Lige majstrov. Aj preto sme hrali spočiatku nervózne, máme nových hráčov, boli sme akoby zamrznutí. Od druhej tretiny sme začali korčuľovať, škoda, že nám nešli presilovky, aj vplyvom horšieho ľadu. Záver bol aj o šťastí, no na prvý zápas to nebol zlý výkon."

Branislav Kubka, strelec jedného gólu Banskej Bystrice: "Hokej je niekedy taký, že sa otočí počas niekoľkých sekúnd. Bol to prvý zápas, pohyb nebol ideálny, súper dobre korčuľoval, hral agresívne. Pripravovali sme sa na to, no bolo to dosť nervózne. Majstrovskú zástavu sme víťazstvom nepokrstili, už je to však za nami, sme v novom ročníku."

Dalibor Bortňák, útočník Banskej Bystrice: "Nešli nám nohy, robili sme veľa chýb, zápas nehodnotíme dobre. Ako sme nehrali dobre, tak sme sa o to viac zomkli, otočili zápas, no škoda, že sme ho pustili, to by sa nám nemalo stávať."

MsHK DOXXbet Žilina - HK Poprad 1:2 pp

Žilina 8. septembra (TASR) - Otvárací zápas sezóny na domácom ľade hrali Žilinčania bez diváckej podpory. Duel s "kamzíkmi" bol prvý, v ktorom si odpykávajú trest za výtržnosti divákov v minulej sezóne. Úvod zápasu vyšiel lepšie domácim, keď ich tlak vyústil po akcii Klimentu do gólu Juraška, ktorý umiestnil puk k ľavej žrdi Corbeilovej bránky. Poprad postupne vyrovnal hru a v polovici 1. tretiny sa dostal aj k presilovke. Na jej konci v 12. minúte však Handlovský nepekne narazil na mantinel Rapáča, ktorý sa zranil a museli ho odniesť z ľadu na nosidlách. Ani ďalšiu početnú výhodu však kamzíci nevyužili a Tomek si bez problémov držal čisté konto. Poprad v posledných piatich minútach viackrát zavrel Žilinu do jej obrannej tretiny, ale z tlaku nič nevyťažil a v závere sa musel brániť pri vylúčení McDowella.
Na snímke vpravo Tomáš Klimenta (Žilina) v zápase 1. kola Tipsport ligy v hokeji MsHK DOXXbet Žilina – HK Poprad v Žiline 8. septembra 2017.
Foto: TASR/Erika Ďurčová

Žilina začala druhú tretinu pokračujúcou presilovkou, ale nič veľké z nej nevyťažila. Naopak, hostia mali v 25. minúte na dosah vyrovnávajúci gól, ale proti Abdulovej šanci zblízka zasiahol Tomek parádne lapačkou. Vyrovnaný zápas mal na úvod sezóny slušné tempo, ale nepresností v hre oboch tímov bolo veľa a šancí sa rodilo málo. Čo smerovalo na bránky, pochytali brankári, ktorí boli opory tímov.

Tomek podržal svojich aj v úvode tretej časti, keď hrali Popradčania presilovku. Ani tretiu početnú výhodu v zápase však nevyužili, naopak, zvýšiť tesný náskok "vlkov" mohol v 44. minúte Húževka, trafil však iba ľavú spojnicu bránky Popradu. Na opačnej strane sa o pár desiatok sekúnd nepresadil sám pred Tomekom Mlynarovič, keď namieril vysoko nad. Poprad sa snažil o vyrovnanie, ale v snahe ho pribrzdilo vylúčenie v 48. minúte, ktoré však domáci nedokázali potrestať. "Vlci" zvýšili početnosť streľby, chceli pridať ďalší gól, ale do vyloženej šance sa nedostali. Na opačnej strane zastavil v 54. minúte strelu Štraucha pred bránkovou čiarou betónmi Tomek. Hostia v závere stavili všetko na útok, čo im nevychádzalo, no domáci nedokázali využiť otvorenú obranu na zvýšenie vedenia. Sedemdesiat sekúnd pred koncom sa hostia odhodlali k hre bez brankára a o štrnásť sekúnd aj vyrovnali, keď strela Svitanu od modrej, tečovaná Vandasom, skončila za bezmocným Tomekom.

Predĺženie trvalo iba 58 sekúnd, keď ho tvrdou strelou spoza kruhov ukončil Mlynarovič a rozhodol o víťazstve Popradu.

MsHK DOXXbet Žilina - HK Poprad 1:2 pp (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Góly: 3. Juraško (Klimenta) - 60. Vandas (Svitana, König), 61. Mlynarovič (Svitana). Rozhodovali: Lauff, Lokšík – Krajčík, Junek, vylúčení: 3:2, presilovky a oslabenia: 0:0, zmeny: Poprad od 12. bez R. Rapáča

Zostavy:
Žilina:
Tomek – P. Mikuš, Hatala, Poulin, Juraško, Mich. Roman, Harant, Meliško – Handlovský, Martindale, Pitt – Švihálek, Húževka, J. Jurík – Konečný, Holovič, Stupka – Rogoň, Ondruš, Klimenta

Poprad: Corbeil – Fabian, McDowell, König, D. Brejčák, Zadražil, Ježek, Dinda, Ignatov – R. Rapáč, Heizer, Vandas – Štrauch, Mlynarovič, Svitan – Bondra, Matej Paločko, Abdul – Bogoslovski, Lichanec, Matúš Paločko


Povedali po zápase
tanislav Škorvánek, tréner Žiliny:
"Zápas bol poznačený neexistujúcou atmosférou na štadióne. Náš výkon tým utrpel. Poprad mal dobrý pohyb, s ťažkosťami sme sa s tým vyrovnávali, aj s jeho hrou v útočnom pásme. Paradoxne, v tretej časti, keď sme mali viac z hry, súper pri hre bez brankára vyrovnal. V predĺžení sme spravili chybu, hostia dali po nej gól. Musíme sa toho vyvarovať, hodiť prehru za hlavu a pripraviť sa na duel v Banskej Bystrici. Rapáčovi prajem skoré uzdravenie."

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Máme starosti o Richarda Rapáča, dúfam, že bude v poriadku a neprídeme oňho. Hrali sme od začiatku aktívne, mali sme viac z hry, vedeli sme si utvoriť šance. Počas celého zápasu podával domáci brankár vynikajúci výkon. Koncovku sme dokázali pretaviť do gólu až v závere pri hre bez brankára. Musím pochváliť chlapcov za vieru vo víťazstvo a bojovnosť do posledných sekúnd zápasu. V predĺžení sme strelili zaslúžený gól a víťazstvo nám dodá obrovský príliv síl a emócií. Už sa chystáme na domáci duel proti Trenčínu."

HK Dukla Trenčín - MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:1

Trenčín 8. septembra (TASR) - Úvodná desaťminútovka zápasu v Trenčíne veľa vzruchu nepriniesla. Liptáci mali síce viac streleckých pokusov, ale do vedenia sa dostala Dukla, ktorá využila svoju prvú presilovú hru. Trenčanom sa podarilo zatlačiť brániacu sa štvoricu až pred bránkovisko a puk do siete zblízka doklepol Bezúch. Dukla sa z vedenia netešila dlho. O tri minúty sa z presilovej hry presadili aj Liptáci. Strieľanú prihrávku Suchého nechytateľne tečoval pod hornú žrď Rapáč. "Vojakom" sa šanca dostať opäť do vedenia naskytla o minútu. Na trestnú lavicu išiel Pacalaj a dlho na nej nevydržal. Starostovu strelu od modrej čiary hokejkou posunul do siete Ölvecký. A to nebolo zo strany domácich všetko. V 18. minúte pridal ich tretí zásah Varga. O niekoľko sekúnd sa parádnym zákrokom predviedol Valent, keď chytil strelu Matúša Sukeľa z medzikružia.

Po prestávke pokračoval bojovný hokej z oboch strán, no chýbali veľké šance a najmä góly. Obrany dobre strážili vlastnú tretinu a vyložené možnosti neprichádzali. Domáci si pohodlne udržiavali náskok a snažili sa ho ešte zvýšiť. Hostia si nedokázali pred Valentom vypracovať vážnejšie príležitosti, a tak sa išlo do kabín za rovnakého stavu ako po úvodnej dvadsaťminútovke.

Bojovný výkon sa preniesol aj do záverečnej tretiny. Akcie sa striedali zo strany na stranu, ale bez výraznejšieho zakončenia. Gólovú poistku pre Trenčín pridal v 50. minúte Hlinka, keď využil zaváhanie Košarišťana, ktorému vypadol puk. Pre reprezentanta Slovenska už nebol problém doklepnúť ho do bránky.

HK Dukla Trenčín - MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Góly: 13. Bezúch (Ölvecký, Radivojevič), 17. Ölvecký (Starosta, Hlinka), 18. Varga (Pač, Hlinka), 50. Hlinka (Cebák, Sojčík) – 16. Rapáč (Suchý, Langhammer). Rozhodovali: Jonák, Štefík – Kacej, J. Tvrdoň, vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše: Radivojevič (Trenčín) 10 minút OT, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0

Zostavy:
Trenčín:
Valent – Starosta, Romančík, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický, Pač – Mikula, Ölvecký, Radivojevič – Varga, Hlinka, Hossa – Gašparovič, Dlouhý, Bezúch – Hudec, Bulík, Sojčík – J. Švec

Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Pacalaj, Tabaček, Suchý, Kurali, Mezovský, Nádašdi, Matej Bača, D. Devečka – J. Sukeľ, M. Sukeľ, Uram – B. Rapáč, Paukovček, Kriška – Piatka, Langhammer, Števuliak – Uhrík, Kabáč, Laco


Povedali po zápase
Peter Oremus, tréner Trenčína:
"Teší ma dobrý vstup do sezóny. Chlapci si víťazstvo zaslúžili. O tri body sa pričinili všetci hráči. Predviedli sme aj slabšie momenty, ale to už patrí k začiatku sezóny. Chalani si víťazstvo užijú do polnoci a od soboty sa už pripravujeme na Poprad."

Pavel Paukovček, tréner Liptovského Mikuláša:
"Trojgólovú prehru sme si za výkon nezaslúžili. Domáci dali v prvej tretine tri góly zblízka. Tam sa zápas lámal. Veľmi dobre chytal domáci brankár. Domácim gratulujem k víťazstvu."


HC Micron Nové Zámky - HKM Zvolen 5:1

Nové Zámky 8. septembra (TASR) - Úvod tipsportligovej sezóny odštartovali domáci vo veľkom štýle, keď sa už po 49 sekundách presadil príklepom od modrej čiary Salija. Aj nasledujúce minúty prvej tretiny sa niesli v znamení tlaku Novozámčanov. Až v 6. minúte preveril Kováča švihom Zvolenčan Ross, domáci brankár bol na mieste. V tej istej minúte unikol v oslabení Dubinin, ale Lantoši nedokázal jeho prihrávku zužitkovať. O tri minúty neskôr sa ocitol v dobrej príležitosti Kovačevič, zblízka neprestrelil Climieho. Následne neuspeli Zbořil ani dvojica Cetkovský a Chovan. V poslednej päťminútovke úvodnej časti neuspel ani domáci Varga, ktorý neusmernil puk po ideálnej Schultzovej prihrávke cez útočné pásmo. V 18. minúte stratili Novozámčania puk v strednom pásme, hostia sa dostali do zakončenia, pričom o jeho výsledku musel rozhodnúť videorozhodca. Puk nakoniec za bránkovou čiarou nebol. Domáci brankár Kováč sa zaskvel ešte raz, keď 45 sekúnd pred koncom prikryl puk tesne pred bránkovou čiarou.

Rovnako ako v prvej tretine, aj úvod druhej patril Novozámčanom. V 22. minúte sa presadil bekhendom z ľavej strany Lantoši. O tri minúty neskôr sa dostali Zvolenčania do prečíslenia troch na jedného, domáci Deyl v páde zblokoval ich prihrávku. V 28. minúte stratil puk v útočnom pásme Salija, Novák nevyužil ponúknutú šancu na samostatné zakončenie. V polovici stretnutia hrali hostia druhú presilovku, Dziurzynskeho pokus schoval Kováč do lapačky. Na druhej strane mal dobrú možnosť po Vargovej prihrávke Schultz. Skóre sa zmenilo už o niekoľko sekúnd, keď Climieho vykorčuľovanie do rohu klziska potrestal Cetkovský po prihrávke Zbořila. V 26. minúte predviedol v útočnej tretine pekný slalom Surovka, jeho bekhend neskončil v sieti. Keď domáci dostali 57-sekundovú možnosť presilovej hry o dvoch hráčov, o ďalšiu zmenu skóre sa po Salijovej prihrávke postaral strelou do vinkla Novotný.

Hneď na začiatku tretej tretiny hrali domáci ďalšiu presilovku o dvoch hráčov, využiť sa im ju nepodarilo. Zvolen ponúkol Novým Zámkom inú možnosť skórovať, keď hral v oslabení pre šesť korčuliarov na ľade. Ponúknutú príležitosť využil už po pár sekundách Zbořil. Novozámčania mohli udrieť aj v nasledujúcich chvíľach, ale nepremenili ani jeden z dvoch nájazdov na Climieho. Ten sa vyznamenal v 52. minúte, keď semaforom zneškodnil Špirkov pokus spomedzi kruhov. Štyri minúty pred koncom stretnutia sa mohli radovať aj Zvolenčania, keď ich čestný úspech dosiahol príklepom Hraško.

HC Micron Nové Zámky - HKM Zvolen 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Góly: 1. Salija, 22. Lantoši (Salija), 34. Cetkovský (Zbořil, Novotný), 38. Novotný (Salija), 46. Zbořil (Prapavessis, Cetkovský) - 56. Hraško (Ross, Jurík). Rozhodovali: D. Konc, J. Konc - Výleta, Orolin, vylúčení: 3:7 na 2 min, navyše: Ďaloga (Zvolen) 10 minút za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

Zostavy:
Nové Zámky:
Kováč - Plašil, Kovačevič, Prapavessis, Salija, Deyl, Chovan, Šimek, Rehák - Varga, Špirko, Schultz - Cetkovský, Novotný, Zbořil - Lantoši, Dubinin, Tibenský - Dubec, Surovka, Fábry

Zvolen: Climie - Wharton, Hraško, Ross, Ťavoda, Ivan, Drgoň, Török, Novák - Chovan, Coffman, Obdržálek - Dziurzynski, Kytnár, Matys - Raisov, Jurík, Asuchak - Ďaloga, Síkela, Kelemen

Povedali po zápase
Štefan Mikeš, tréner Nových Zámkov:
"Myslím si, že Zvolen hral dobre, bol to obojstranne kvalitný zápas. Mali svoje šance. Ujali sme sa vedenia hneď v prvej minúte gólom z kategórie šťastnejších. To nás hnalo dopredu a dodávalo nám sily. Boli sme efektívnejší, mali sme ešte nejaké šance, ale myslím si, že zápas sa mohol odvíjať aj ináč. Nezačali sme tak suverénne, ako sme končili. Som veľmi rád, že sme do toho vstúpili tak efektívne a chlapci predviedli to, čo chceme, aby hrali. Nevyvarovali sme sa však chýb. Som rád za tri body, ale rozhodne nelietame niekde v oblakoch. Musíme na to rýchlo zabudnúť a koncentrovať sa, pretože ešte stále máme na čom pracovať."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Myslím si, že výsledok hovorí za všetko. Za našimi očakávaniami sme zaostali ďaleko, aj keď snaha sa nemôže uprieť. Na zápas sme sa podľa možností pripravovali svedomito, napriek tomu všetkému nám tento zápas utiekol. Dostali sme góly, ktoré sa dostávať nemajú. Bolo tam niekoľko chýb, ktoré sme takticky veľmi zle riešili. Z toho pramenilo aj to, že sme sa v podstate nedostávali do zápasu. Aj keď sme nejaké šance mali, vo finálnej fáze to zlyhávalo. Myslím si tiež, že duel výrazne ovplyvnili i výkony brankárov."

HC Košice - HC 07 Detva 1:0

Košice 8. septembra (TASR) - Prvý zápas novej sezóny prilákal do Steel arény 4327 divákov, ktorí sa od prvých minút mali na čo pozerať. Po zaujímavom sprievodnom podujatí bol k videniu nemenej zaujímavý úvod zápasu. Už v 27. sekunde sa v úniku ocitol košický kapitán Ladislav Nagy, neprekonal menovca Adama Nagya v bránke Detvy. Prvá formácia domácich sa usadila v pásme, sľubnú príležitosť nepremenil ani Kafka. Domáci vybehli na nováčika súťaže nátlakovou hrou, z ktorej vyplynula aj šanca Šoltésa v 4. minúte. V úvodnej časti nebola núdza ani o vylúčenia a rozhodcovia v nej rozdali 90 trestných minút. Presilovky mali najmä Košičania, no hostia úspešne vzdorovali aj v 7. minúte, keď 47 sekúnd čelili oslabeniu o dvoch hráčov. V 16. minúte sa do seba pustili tvrdí muži oboch tímov Martin Bača a Jozef Sládok a v ich pästnej výmene mal navrch kapitán Detvy.

Hostia vstúpili do druhej časti nebojácne, viackrát sa dostali do šance, ale Lundströma neprekvapili. Nepodarilo sa to ani Marošovi Surovému v 30. minúte, keď únik dvoch proti jednému zakončil strelou iba do domáceho brankára. V 28. minúte sa už diváci radovali, no rozhodcovia gól neuznali pre hru vysokou hokejkou. Hostia v druhej tretine pozorným výkonom prispeli k vyrovnanému dianiu a svoju pozíciu výborne si zastal aj brankár A. Nagy.

Košičania sa v tretej tretine snažili o prvý gól, zodpovednosť na seba viackrát vzal L. Nagy, ale brankár hostí zmaril viacero jeho pokusov. Dvojica hostí Milý, Žilka unikla v 48. minúte do brejku dvoch proti jednému a druhý menovaný riadne vystrašil košických divákov. Ešte väčšiu príležitosť premárnil Ščurko v 51. minúte, keď nepresne zakončil rýchlu akciu hostí. Dlhé čakanie na gól sa skončilo v 53. minúte. Na radosť Steel arény využil výbornú Kesselovu prihrávku Tomáš Klíma a pohotovo prekonal Nagya. Domácich gól upokojil a v závere zápasu im k ustráženiu najtesnejšieho náskoku dopomohla aj jedna z mnohých presiloviek. Hostia síce skúsili aj hru bez brankára, no na prvý gól v Tipsport Lige si ešte budú musieť počkať.

HC Košice - HC 07 Detva 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Gól: 53. Klíma (Kessel, Pacan). Rozhodovali: Snášel, Orolin - Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 11:12 na 2 min, navyše: M. Bača - J. Sládok 5+DKZ za pästný súboj, Ščurko 10 min za napadnutie rozhodcov, J. Žilka (obaja Detva) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4327 divákov

Zostavy:
HC Košice:
Lundström - Čížek, Pulli, B. Kessel, M. Bača, Šedivý, Dudáš, Matejka, Koch - Kafka, Hovorka, Nagy - Klíma, Pacan, Šoltés - Hričina, Suja, Novotný - Bicek, Boltun, Jenčík

HC 07 Detva: A. Nagy - Gachulinec, Šimon, F. Fekiač, Macejko, Strukoff, Sládok, Fedosov, Huňady - Videlka, Gašpar, Ščurko - Milý, Matúš Chovan, J. Žilka - M. Surový, Murček, Halás - Srnka, Ondris, Petro - Huňady


Povedali po zápase
Milan Jančuška, tréner HC Košice:
"Je to naše vydreté víťazstvo. Takéto triumfy si veľmi vážim. Chalani dreli, no jediné, s čím som nespokojný, je koncovka. Chcelo to možno lepšiu finálnu prihrávku. V prvom striedaní sme mali dve čisté šance a to akoby poznačilo celý zápas. Nie som spokojný s počtom gólov, pretože diváci si v piatok zaslúžili viac. Verím však, že im to vynahradíme v ďalších zápasoch."

Miroslav Chudý, tréner HC 07 Detva: "Musím pochváliť moje mužstvo. Ako nováčik sme išli do jamy levovej, no nezľakli sme sa. Chlapcom som už aj poďakoval. Zápas sa odvíjal od úvodu, v ktorom mali Košice veľké šance i presilovú hru o dvoch hráčov. Podržal nás však brankár Nagy a aj od jeho výkonu sa hráči odrazili. Jediné, čo môžem vyčítať našim hráčom, sú presilové hry. V nich nám chýba skúsenosť. Máme však na čom stavať a som rád, že sme odohrali takýto zápas."