Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: V 34. kole Poprad prehral s Duklou Trenčín

Na archívnej snímke hokejisti Trenčína. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Rovnovážny stav v zápase trval iba necelú minútu.

Poprad 23. decembra (TASR) - Hokejisti HK Poprad podľahol HK Dukla Trenčín 1:5 (0:1, 1:2, 0:2).

HK Poprad - HK Dukla Trenčín 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)

Góly: 22. Abdul (Takáč, Zagrapan) - 8. Hecl (Mikula, Krejčí), 23. Hecl (Sojčík, Špankovič), 31. Mikula (Krejčí, Hecl), 49. Varga (Rýgl, Bartovič), 55. Hecl (Radivojevič, Sojčík). Rozhodovali: Štefik, Németh – Kollár, Kis-Király, vylúčení: 2:3, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 3325 divákov.

Poprad: Vošvrda – Petran, Erving, Karalahti, Ťavoda, Fabian, Česánek, Brincko – Bondra, Mlynarovič, Svitana – Abdul, Zagrapan, Takáč – Belluš, Paukovček, Macík – Lichanec, Heizer, Kundrík

Trenčín: Valent – Bokroš, Krejčí, Rýgl, Holenda, Gula, Frühauf, Luža – Radivojevič, Sojčík, Hecl – Varga, Švec, Bartovič – D. Hudec, Dlouhý, Mikula – Špankovič, Pardavý, Jakubec – Luhový


Prvá tretina predvianočného zápasu patrila hosťujúcemu mužstvu z Trenčína. "Vojaci" mali viac z hry a popradský brankár Vošvrda musel už v úvode stretnutia vytiahnuť pohotové zákroky. V polovici 7. minúty podľa rozhodcov fauloval kolenom domáci Paukovček a Dukla hrala presilovú hru. Trenčania ju zahrali dokonale. Po Krejčího strele od modrej sa hostia dostali k niekoľkým dorážkam za sebou a Hecl napokon prepasíroval puk pomedzi Vošvrdove betóny na 0:1. Pred Valentom horelo na konci 14. minúty. V najlepšej pozícii sa ocitol Takáč, ale brankár Dukly vynikol efektným zákrokom. Aj o dve minúty sa presadil Valent, keď zahasil domáce prečíslenie 2 na 1. Dve a pol minúty pred prvou prestávkou zastavila Radivojevičov prienik žrď popradskej brány.

Vyrovnania sa domáci dočkali v 22. minúte. Na konci biliardovej akcie druhého útoku bol Abudl a trenčiansky brankár nemal žiadnu šancu. Rovnovážny stav však trval iba necelú minútu. Pozičnú chybu obrany "kamzíkov" využil Hecl, pre ktorého to bol druhý presný zásah v zápase. Po faule Hudeca mali domáci štvorminútovú početnú výhodu, Dukla sa však dobre bránila, preto domáci sa vôbec nedostali k zakončeniu. Počas dvojminútového trestu pre Lichanca "vojaci" paradoxne skórovali až dvakrát. Prvý gól z hokejky Radivojeviča po konzultácii s videorozhodcom neplatil pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Trenčania napokon svoje vedenie aj tak navýšili po teči Mikulu - 1:3. Až do druhej prestávky bola následne hra oboch mužstiev plná nepresností a častých prerušení hry.

Nátlaková hra zo strany Popradčanov neprišla ani v záverečnej tretine. Hostia umne bránili a v útoku boli nebezpečejší. Na 1:4 zvyšoval medzi kruhmi osamotený Tibor Varga strelou z pvej. V 53. minúte mohol skompletizovať hetrik Hecl, jeho pokus však zastavila horná žrď. Šesť minút pred záverečnou sirénou siahol tréner Popradu Stantien po hre bez brankára. Počas nej na druhý pokus trafil do opustenej brány "kamzíkov" Hecl a zaznamenal tak hetrik. Na výsledku potom nič nezmenila ani presilová hra domácich v samotnom závere. Popradčania podľahli pred návštevou sezóny Dukle 1:5 a nevyužili tak možnosť poskočiť na prvú priečku tabuľky pred Košice.

Roman Stantien, tréner Popradu: "Mrzí nás, že vo výbornej atmosfére a pred najvyššou návštevou sezóny sme neuspeli. Chceli sme vyhrať, ale nevyšlo nám to. Trenčín bol všade o krok skôr, v osobných súbojoch boli jeho hráči lepší. Rýchly druhý gól, ktorý sme inkasovali, nás dostal dole. Nevedeli sme sa presadiť a s postupom času Trenčín hral lepšie a lepšie. Nevedeli sme na nich nájsť recept. Vo všetkých herných činnostiach boli hostia lepší, vyhrali zaslúžene."

Ján Pardavý st., asistent trénera Trenčína: "Hral sa dobrý hokej pred výbornou kulisou. Bodaj by to tak bolo na každom zápase v celej lige. Na začiatku druhej tretiny sme síce dostali vyrovnávajúci gól, tam sme asi ešte spali, ale vzápätí sme naň odpovedali. V tretej tretine sme hrali naozaj výborne. Dať u súpera päť gólov je skvelé, konečne sme dali viac gólov v jednom zápase."