Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Kanaďan Gratton posilnil hokejistov Nových Zámkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Gratton prišiel z francúzskeho klubu Epinal, v ktorého drese odohral v aktuálnej sezóne 21 zápasov s bilanciou 13 gólov a 10 asistencií.

Nové Zámky 19. decembra (TASR) - Vedenie tipsportligového klubu HC Nové Zámky získalo ďalšiu posilu. Po príchode českého útočníka Štěpána Hřebejka a lotyšského Kasparsa Saulietisa sa k tímu pripojil aj Kanaďan Josh Gratton. Informovala o tom stránka hokej.cz.

Gratton prišiel z francúzskeho klubu Epinal, v ktorého drese odohral v aktuálnej sezóne 21 zápasov s bilanciou 13 gólov a 10 asistencií. "Už sa pripojil k tímu a hneď ako bude vybavený transfer, môže nastúpiť," citovala stránka hokej.cz hráčovho agenta Martina Podlešáka. Tridsaťpäťročný útočník má bohaté skúsenosti z rôznych líg. Hoci nebol draftovaný, v NHL odohral 86 zápasov v dresoch Philadelphie Flyers a Phoenixu Coyotes. Pôsobil aj KHL, v najvyššej súťaži vo Fínsku a v sezóne 2016/17 si vyskúšal aj druhú najvyššiu ligu v Česku v drese Kladna. Aktuálna sezóna je pre neho prvá v seniorskej kariére, v ktorej dosiahol dvojciferný počet gólov. Známy je predovšetkým vďaka dôraznej hre a počas kariéry viackrát presvedčil, že mu nerobí problém zhodiť rukavice. Po príchode zo zámoria o tom najviac presvedčil v KHL. V nej odohral 81 zápasov, v ktorých nazbieral až 385 trestných minút.