Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Košice zlyhali v efektivite, Bystrici pomohol pľuvanec

Na snímke vľavo HC Košice Martin Krajňák, druhý zľava hráč HC'05 iClinic Banská Bystrica Branislav Kubka, vzadu hráč HC Košice Tomáš Hričina a vpravo hráč HC'05 iClinic Banská Bystrica Guillaume Asselin. Foto: TASR - Milan Kapusta

Viac dôvodov k spokojnosti mali po zápase bystrickí hokejisti, ktorí otočili skóre z 1:0 na 1:3 a aj napriek viacerým absenciám v zostave zabodovali naplno.

Košice 29. októbra (TASR) - Hokejové divadlo vysokej akosti ponúkol šláger 17. kola Tipsport Ligy medzi Košicami a Banskou Bystricou. Zápas nasadením pripomínal súboje play off, na čom sa zhodli aktéri z oboch tímov. Viac dôvodov k spokojnosti mali "barani", ktorí otočili skóre z 1:0 na 1:3 a aj napriek viacerým absenciám v zostave zabodovali naplno.

Majster nastúpil bez Andreja Šťastného, Tomáša Surového, Mareka Bira i Tomáša Ziga, no vďaka širšej súpiske disponoval štyrmi kompletnými formáciami. Od úvodu sa hralo vo vysokom tempe, už v prvej tretine sa často vylučovalo a došlo aj k dvom pästným výmenám. V oboch bol zapojený banskobystrický útočník Eric Selleck. Najskôr sa dostal do potýčky s Jere Pullim, neskôr ho pred košickou bránkou poslal k ľadu Martin Dudáš. "Pichal do nášho brankára. Keď sa to nepíska, musí sa to riešiť inak. Keby to bolo hneď odpískané, nič by sa nedialo. Takto dostal voľnosť, preto som to musel riešiť inak. Keď niečo takéto robí, tak si za to musí zodpovedať," uviedol Dudáš pre TASR.

Takmer päťtisíc divákov videlo najmä v prvej a druhej tretine dôrazný hokej, ktorý pripomínal súboje vo vyraďovacej časti. "Nebol to zámer, vyplynulo to z hry. Týmto štýlom sa prezentujeme a budeme v tom pokračovať. Všetko to patrí k hokeju," poznamenal kapitán banskobystrického tímu Ivan Ďatelinka.

Banskobystričania potvrdili, že to na Košičanov vedia. Zodpovedným výkonom im nedovolili predĺžiť štvorzápasovú víťaznú sériu a tú svoju zároveň natiahli na tri zápasy. Potvrdili výsledkové aj herné zlepšenie. "Je to veľmi dobrý výsledok. Čakali sme ťažký zápas a to sa potvrdilo už od úvodu. Lámalo sa to v druhej tretine. Vtedy nám zachytal brankár, Košičania dali vtedy aj dve žŕdky. Od toho sme sa ďalej odrazili, viac sme si verili a dali sme góly. Každým víťazstvom mužstvo naberie na sebavedomí a verím, že to potvrdíme ďalším víťazstvom už v najbližšom zápase," dodal Ďatelinka.

Opačné pocity mali domáci Košičania. Tým sa v týždni podarilo otočiť nepriaznivo sa vyvíjajúce skóre proti Miškovcu aj Popradu, do tretice však vlastný náskok 1:0 nezúročili. "Problém bol v efektivite. Nemôžem povedať, že by sme hrali zle, hrali sme dobre. Žiaľ, nepadalo nám to. Im padol od modrej čiary taký 'pľuvanec', nám skoro nič. Škoda," zhodnotil obranca Martin Dudáš. Úroveň zápasu vyzdvihol aj tréner domáceho tímu Roman Šimíček: "Fanúšik si určite prišiel na svoje. My sme boli slabší v produktivite. Mali sme viacero vyložených šancí, keď sme boli sami pred bránkou, žiaľ, nepremenili sme ich. Zápas bol kvalitný, naši hráči do toho dali všetko, rozhodli ale nepremenené šance."