Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Hokejový Poprad mení trénera, Jonáka strieda Marcel Ozimák

Na archívnej snímke tréner HK Poprad Petr Jonák. Foto: TASR/AP

Pre Ozimáka je angažmán v Poprade prvým v pozícii hlavného trénera v najvyššej slovenskej súťaži.

Poprad 7. novembra (TASR) - Vedenie HK Poprad zareagovalo na nelichotivé postavenie A-mužstva v hokejovej Tipsport Lige výmenou hlavného trénera. Doterajšieho kormidelníka "kamzíkov" Petra Jonáka strieda Marcel Ozimák. Nový tréner prvýkrát viedol popradský tím na pondelňajšom tréningu.

Vo funkcii asistenta trénera zároveň končí Ľudovít Jurinyi, ktorého nahradí František Štolc ml. Pre Ozimáka je angažmán v Poprade prvým v pozícii hlavného trénera v najvyššej slovenskej súťaži. "Rozlúčili sme sa s trénerom Petrom Jonákom a dohodli sme sa aj na uvoľnení Ľudovíta Jurinyiho z pozície asistenta. Je to na základe dosiahnutých výsledkov A-mužstva v doterajšom priebehu sezóny," uviedol čestný prezident HK Poprad Jozef Švagerko.

Nový tréner HK Poprad začínal v mládežníckych tímoch Nitry. Tam si ho všimol ruský tréner Andrej Razin, s ktorým od sezóny 2015/2016 pôsobil v klube KHL Avtomobilist Jekaterinburg. Po nedávnom odvolaní Razina skončil v klube aj 43-ročný Ozimák. "V prvom rade chcem poďakovať vedeniu popradského klubu i mesta za dôveru, ktorú sme dostali. Môžem povedať, že táto ponuka prišla už dávnejšie, ale pre rôzne okolnosti sa to trochu naťahovalo. Nebudeme sa vyhovárať, ale chceme ísť svojou cestou, aby sme tím dostali na vyššie priečky," uviedol Ozimák, ktorý sa s popradským klubom dohodol na zmluve do konca aktuálnej sezóny.

Vedenie popradského klubu sa k výmene trénerov odhodlalo po neuspokojivých výsledkoch. Po prvej reprezentačnej prestávke tak už v tíme nefiguruje Petr Jonák, pod ktorého vedením sa "kamzíci" nevedeli dostať do ideálnej hernej pohody. "Nepátram po tom, prečo tomu tak je. Prišli sme k mužstvu a ideme pracovať. Asistenta Františka Štolca som si vybral ja, pretože ho poznám. Je to tréner, ktorého potrebujem a môžem mu dôverovať. Už od momentu, keď som bol oslovený a môj angažmán v Poprade získaval konkrétne črty, som si pozeral popradské zápasy a videorozbory. V televízii je to však iné než v realite. Verím, že splníme to, čo od nás klub i mesto očakáva," poznamenal Ozimák.

Popradčania už počas sezóny siahli aj k viacerým zmenám v kádri. V klube skončil brankár Fernström a aj Cutting, Výhonský či Tibenský, do útoku pribudol Semorád. Nový tréner nechcel hovoriť o ďalších zmenách, šancu chce dať v prvom rade všetkým hráčom súčasného kádra. "Ten káder nie je zlý. Chce to možno iba malé zmeny, možno iba nejaké drobné doplnenie. Ja chcem však dať šancu všetkým hráčom, ktorí sú v mužstve. Niekedy aj slabší hráč, ktorý dodržiava systém a je disciplinovaný, je pre trénera užitočnejší než hviezda, ktorá si robí čo chce. Ja sa spolieham na to, že hráči budú dodržiavať to, čo si povieme," poznamenal Ozimák.

Popradský klub je už štvrtý, ktorý od začiatku tipsportligovej sezóny vymenil trénera. Zverenci Marcela Ozimáka majú po 18-tich odohratých zápasoch na konte iba 16 bodov a sú na poslednej priečke Tipsport ligy. Na predposledný Martin strácajú šesť bodov, no tím z Turca má o štyri odohraté zápasy menej. Situáciu si uvedomuje aj najskúsenejší popradský hráč Arne Kroták. "Sme v ťažkej situácii, ale nie neriešiteľnej. Novým trénerom držím palce, ale zároveň sa chcem poďakovať aj trénerom Jonákovi a Jurinyimu za odvedenú prácu. Robíme všetko pre to, aby sme sa dostali z momentálneho tabuľkového postavenia. Ja osobne si nepamätám, že by sme boli bývali na poslednej priečke tabuľky. Všetky záväzky aj z minulosti máme vyriešené a verím, že na správnej ceste budeme aj čo sa týka výsledkov," poznamenal Kroták.

Nový tréner bude Popradčanov prvýkrát viesť 11. novembra v Nitre, následne sa Popradčania predstavia v Košiciach a v Martine.