Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Prvým hráčom so Zlatou prilbou sa stal Laliberté

Na snímke vľavo brankár Plzne Michal Matějovský a David Laliberte z Nitry v zápase J-skupiny hokejovej Ligy majstrov medzi HK Nitra a HC Škoda Plzeň 27. augusta 2016 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Ofenzívny líder Nitry si ju vyslúžil za najkrajší mesiaca september do siete HC Košice.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Prvým tipsportligovým hráčom, ktorý bude v prebiehajúcej sezóne najvyššej domácej súťaže nosiť Zlatú prilbu, sa stal David Laliberté. Ofenzívny líder Nitry si ju vyslúžil za najkrajší mesiaca september do siete HC Košice.

Lalibertého presnému zásahu predchádzal minútový kolotoč v košickom obrannom pásme a štyri ďalšie príležitosti Nitranov. Mohutný finiš posunul na druhú priečku v hlasovaní fanúšikov na portáli Hokejportal.sk banskobystrického Juraja Bezúcha, bronz patrí Martinčanovi Danielovi Pokrivčákovi.

Pre Lalibertého je to už druhé "zlaté obdobie". Prvý raz nosil zlatú prilbu za najkrajší novembrový gól uplynulej sezóny. Kanadský krídelník zároveň postúpil do záverečného hlasovania o trofej Zlatá prilba Tipsport Ligy z dielne sochárky Miry Podmanickej. V uplynulej sezóne sa z nej tešil Jozef Tibenský.