Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tipsport Liga

Takéto prestupy a zmeny priniesol slovenský hokej

Na snímke Rudolf Huna. Foto: TASR/Milan Kapusta

Rudolf Huna potvrdil príchod do HC Košice. Obranca Gutwald zas smeruje zo Žiliny do Michaloviec a Meidl s Lantošom skončili v Trenčíne.

Košice 25. januára (TASR) - Hokejový útočník Rudolf Huna smeruje z Liptovského Mikuláša do HC Košice. Skúsený krídelník potvrdil po utorkovom dohrávanom zápase 15. kola Tipsport Ligy s MHC Martin (2:1 pp), že by sa mal pripojiť k aktuálnemu lídrovi súťaže. S "oceliarmi" sa dohodol na spolupráci do konca sezóny 2016/17.

Rudolf Huna je s 25 kanadskými bodmi v 43 zápasoch štvrtým najproduktívnejším hráčom Liptákov. Podľa predsedu predstavenstva MHK 32 Liptovský Mikuláš Ivana Droppu sa najstarší z bratského tria Hunovcov pripojí ku košickému tímu počas najbližšej reprezentačnej prestávky. Dovtedy odohrá za Liptovský Mikuláš ešte tri zápasy.

"Prišla mi ponuka z Košíc, už ju mám na stole dlhší čas. Rozmýšľal som, radil som sa s rodinou, bratmi a napokon som sa rozhodol ju akceptovať. Bratia ma podporili, aby som išiel a skúsil s Košicami zabojovať o titul. Taká šanca sa už totiž nemusí opakovať. Dohodol som sa na spolupráci do konca sezóny. Verím, že Liptovský Mikuláš sa dostane do play off. Chalani nezložili zbrane. Kolektív má silu, aby sa dostal do osmičky," citovala 36-ročného útočníka stránka hokejportal.net.

Obranca Gutwald smeruje zo Žiliny do Michaloviec



Český hokejový obranca Michal Gutwald sa stal ďalšou posilou prvoligového klubu HK Dukla Michalovce. Už bývalý zadák MsHK Žilina sa k michalovskému tímu pripojí až krátko pred play off I. ligy, keďže v najbližších dňoch ho čaká univerziáda v kazašskom meste Almaty. Michalovský klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Okrem Gutwalda bude novou tvárou v tíme aj útočník Matej Giľák. Gutwald odohral v drese Žiliny 36 zápasov, v ktorých strelil jeden gól a pri šiestich asistoval. "Verím, že aj on bude pre náš tím prínosom a pomôže nám naplniť vytýčené ciele. Mužstvo ešte potrebujeme posilniť v ofenzíve. V najbližších dňoch popracujeme na jej vystužení," uviedol na klubovej stránke prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega.

Meidl a Lantoš skončili v Trenčíne



Vedenie tipsportligového klubu HK Dukla Trenčín sa rozlúčilo s dvojicou útočníkov. Tréner a generálny manažér Ján Kobezda už nepočíta s Vladimírom Lantošom ani Radkom Meidlom. Podľa trenčianskeho kormidelníka ešte vedenie klubu pracuje na posilnení kádra.

Český útočník Radek Meidl odohral za trenčiansku Duklu 10 zápasov, v ktorých získal jeden kanadský bod za asistenciu. Vladimír Lantoš odohral šesť stretnutí bez bodového zápisu. "S oboma hráčmi sme sa rozlúčili po tom, čo k nám do tímu prišli mladí juniori. Práve tí majú priestor vo štvrtej formácii a keďže prvé tri útoky máme prakticky plné, niekto musel odísť. Ešte pred uzávierkou prestupov plánujeme posilniť tím, jednou z možností je návrat obrancu Kozáka z Medveščaku Záhreb, prípadne príchod iných hráčov," poznamenal pre TASR hlavný tréner a generálny manažér HK Dukla Trenčín Ján Kobezda.