Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

Hviezdneho Šatana Lintner v bránke sklamal, očakával Hašeka

Na snímke zľava bývalí hokejisti Miroslav Šatan, Peter Bondra a Richard Lintner počas tlačovej konferencie pred All-Star víkendom 2017, v ktorom si zmerali sily v Zápase hviezd Tipsport Ligy 2016/17 Tím Bondra a Tím Šatan v Bratislave 27. januára 2017. Foto: TASR/Jakub Kotian

Zápasu hviezd našej najvyššej hokejovej súťaže predchádzal pestrý program vo fanzóne pred popradským štadiónom, v ktorej sa odohral aj súboj dvoch legiend slovenského hokeja.

Poprad 30. januára (TASR) - Zápas hviezd hokejovej Tipsport ligy spojil hokej so zábavou. Stretnutiu predchádzal pestrý program vo fanzóne pred popradským štadiónom, v ktorej sa odohral aj súboj dvoch legiend slovenského hokeja. Miroslav Šatan a Peter Bondra v samostatných nájazdoch predviedli, že aj napriek pozícii hokejových "dôchodcov" zo svojho umenia nič nestratili.

Ich zápolenie na maličkej ploche pripravenej špeciálne pre túto príležitosť sledovali desiatky divákov. Pri nájazdoch majstrov sveta spred pätnástich rokov padal jeden gól za druhým a brankári akoby v bránke ani neboli. V niekoľkých sériách nájazdov im čelil robustný brankár, ktorého obaja viackrát "vykúpali". Neskôr sa ukázalo, že si brankársky výstroj obliekol Richard Lintner. Z výkonu bývalého reprezentačného kolegu boli sklamaní Bondra i Šatan. "Citrón" ako brankár totálne zlyhal. Sľúbil nám prekvapenie v bránke a tak sme si mysleli, že bude chytať nejaký profesionál. Očakávali sme, že sa mu podarilo pritiahnuť Dominika Hašeka alebo niekoho podobného. Napokon však bol v bránke on, čím nám to výrazne uľahčil," priznal Šatan.

Až na mizernú úspešnosť zákrokov v zaujímavej konfrontácii však nemal Lintnerovi čo vytknúť. Jeho družina druhýkrát organizovala stretnutie hviezd Tipsport ligy a zvládla to na výbornú. "Páčilo sa mi to. Bolo skvelé, že si diváci našli cestu na štadión a bola plná hala. Toto bol sviatok pre tipsportligový hokej. Ja by som si to ešte v budúcnosti bez problémov zopakoval," uviedol Miroslav Šatan. V zápase boli viackrát k videniu samostatné nájazdy. Najskôr diváci sledovali súťaž v samostatných nájazdoch, potom nariadil hlavný rozhodca Konc trestné strieľanie a o víťazovi napokon rozhodli samostatné nájazdy. To bola disciplína, v ktorej Miroslav Šatan dominoval. Nečudo, že ho na striedačke svrbeli dlane. "Našťastie som nemal so sebou korčule, ale samostatné nájazdy by som si ešte rád vyskúšal," netajil Šatan, podľa ktorého v zápase zavážili skúsenosti i vytrvalosť.