Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tipsport Liga

Šláger 43. kola určil nového lídra, olympionici s rozdielnymi pocitmi

Na snímke Michal Krištof. Foto: TASR/Branislav Račko

Zatiaľ čo hostia odchádzali z Košíc po víťazstve 5:2 spokojní, domáci mali o čom premýšľať.

Košice 5. februára (TASR) - Šláger 43. kola Tipsport ligy medzi HC Košice a HK Nitra zanechal v aktéroch rozdielne dojmy. Zatiaľ čo hostia odchádzali po víťazstve 5:2 spokojní, Košičania mali o čom premýšľať. S rozdielnymi pocitmi sa so svojimi spoluhráčmi rozlúčili aj olympionici oboch tímov.

Ofenzíve "oceliarov" budú počas olympiády chýbať Marek Hovorka a Ladislav Nagy. Na ďalekú cestu do Pjongčangu sa nenaladili ideálne, Košičania po matnom výkone ostali na 5. priečke tabuľky. "Nemali sme pohyb a hrali sme profesorský hokej. Teraz, keď sa blíži play off, by sme mali hrať jednoducho. Nitra vyhrala zaslúžene, hrala jednoducho," poznamenal kapitán HC Košice Ladislav Nagy. Prehru rozdielom triedy nezvaľoval na virózu, ktorá trápi viacerých hráčov a ani na početné hráčske absencie. S košickým tímom sa pred odchodom na ZOH chcel rozlúčiť v dobrej nálade po víťaznom zápase. "Nitra nás prehrala strašným spôsobom. Takto hrať nemôžeme," dodal útočník, ktorý má v 12-tich zápasoch kalendárneho roka 2018 bilanciu 7 gólov a 9 asistencií.

Opačné pocity prežíval nitriansky útočník Michal Krištof. Najproduktívnejší hráč Tipsport ligy sa na olympiádu naladil cenným víťazstvom i gólom, pri ktorom potvrdil korčuliarske prednosti. "Poučili sme sa z predošlých zápasov a išli sme do Košíc diktovať tempo hry, aby sa domáci nedostali k svojej hre. Už v prvej tretine sme premenili viaceré šance a ani v ďalšom priebehu sme nechceli iba brániť," poznamenal.

Nitrania sa po cennom víťazstve a nečakanej prehre Banskej Bystrice v Detve vyhupli na prvé miesto Tipsport ligy. Niečo také bolo ešte na jeseň priam utópiou, tím sa trápil herne i výsledkovo. "Na začiatku sme mali obrovskú krízu, no teraz sa nám darí. Sme tomu samozrejme radi. Teraz, keď je to hore v tabuľke také nabité, je každý bod zlatý."

Nitrianske farby budú v Pjongčangu reprezentovať lídri štatistík celej súťaže. Krištof je s 52 bodmi najproduktívnejší, jeho spoluhráč z útoku Matej Paulovič je s 26 gólmi najlepší strelec. Vo víťaznom ťažení by mladíci radi pokračovali aj v reprezentačnom drese. "Chceme tam odovzdať všetko a hrať so srdcom. Nestáva sa často, aby prišla olympijská pozvánka, takže som veľmi rád, že tam môžem ísť. Spravím všetko pre to, aby naše výsledky boli čo najlepšie," poznamenal Krištof.