Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Žilina a Nové Zámky si vymenili hráčov

Na snímke Václav Čížek. Foto: TASR/Branislav Račko

Pre obrancu Václava Čížeka bude Žilina už tretím pôsobiskom v najvyššej slovenskej súťaži.


Žilina/Nové Zámky 7. februára (TASR) - Kluby hokejovej Tipsport ligy MsHK Žilina a HC Nové Zámky sa dohodli na hráčskej výmene. Do Žiliny smeruje český obranca Václav Čížek, opačným smerom ide duo Štěpán Novotný - Denis Rehák. O výmene informoval novozámocký klub na oficiálnej stránke.

Pre obrancu Václava Čížeka bude Žilina už tretím pôsobiskom v najvyššej slovenskej súťaži. Okrem Nových Zámkov pôsobil aj v Banskej Bystrici. V aktuálnej sezóne odohral 41 zápasov, v ktorých získal päť kanadských bodov za tri góly a dve asistencie. Nováčik Tipsport ligy za neho získal obrancu Denisa Reháka a českého útočníka Štěpána Novotného.

"V utorok (7. februára, pozn.) sme spečatili túto výmenu podpisom. Rehák je skúsený obranca, ktorý vystuží naše zadné rady, Novotný je pravoruký center, čo si vyžiadal tréner. Do konca prestupového obdobia ešte očakávame príchod nejakých hráčov," uviedol prezident novozámockého klubu František Sucharda pre klubovú stránku. Obranca Denis Rehák začal aktuálnu sezónu v tíme HKM Zvolen, z ktorého po piatich zápasoch odišiel do Žilny. Za klub spod Dubňa odohral 41 zápasov, v ktorých strelil jeden gól a na šesť prihral. Český útočník Štěpán Novotný odohral pre zranenie zatiaľ iba 20 zápasov, v ktorých zaznamenal 14 kanadských bodov za šesť gólov a osem asistencií.

Čech Langhammer na skúške v Liptovskom Mikuláši

Vedenie nováčika Tipsport ligy MHk 32 Liptovský Mikuláš pracuje na posilnení kádra pred dôležitým záverom sezóny. V tíme trénera Róberta Spišáka je na skúške 32-ročný český krídelník Jakub Langhammer. Klub o tom informoval prostredníctvom Facebooku.

Langhammer nastúpil v aktuálnej sezóne na 16 zápasov v anglickej EPIHL za Manchester Phoenix, v ktorých získal 9 kanadských bodov za 4 góly a 5 asistencií. V predošlých dvoch sezónach pôsobil v nemeckých súťažiach, predtým stihol odohrať 463 zápasov v najvyššej českej súťaži. Najväčšiu časť z nich za Spartu Praha, s ktorou sa v rokoch 2006 a 2007 tešil z majstrovských titulov.