Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Hokejová Žilina angažovala útočníkov Tomasa a Hrušku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Vedenie klubu verí, že obaja nadviažu na úspešné obdobia, ktoré v Žiline prežili.

Žilina 7. novembra (TASR) - Hokejový klub MsHK DOXXbet Žilina využil ligovú prestávku na posilnenie A-mužstva. Do žilinského dresu sa vrátili skúsení útočníci Roman Tomas a Radim Hruška. Pre TASR to potvrdil športový manažér klubu Imre Valášek.

Vedenie klubu verí, že obaja nadviažu na úspešné obdobia, ktoré v Žiline prežili. "S Radimom máme dobré skúsenosti z nedávnej minulosti. Jeho angažovaním riešime situáciu na dôležitom poste stredného útočníka, keďže máme nejakých centrov zranených. Využili sme preto možnosť angažovať ho a veríme, že bude prínosom rovnako ako Roman Tomas. Ten prichádza zatiaľ na dvojtýždňovú skúšku a veríme, že presvedčí o svojich kvalitách, ktoré už v Žiline dokázal, keď sa stal najlepším strelcom súťaže," uviedol Valášek pre TASR.

Obaja útočníci nedávno skončili v českom prvoligovom Vsetíne a obaja už majú za sebou úspešné pôsobenie v žilinskom drese. Slovenský útočník Tomas odohral v sezóne 2013/14 za Žilinu 49 zápasov, v ktorých strelil 40 gólov a stal sa najlepším strelcom súťaže. Dlhé roky predtým aj dve sezóny potom pôsobil v českých kluboch. Pre 33-ročného Hrušku to je návrat do žilinského dresu po pár mesiacoch. V klube skončil po ročníku 2016/17, ktorý začal ako hráč HC Košice, no neskôr zamieril pod Dubeň. V Tipsport Lige má zatiaľ na konte 30 zápasov, v ktorých získal 22 kanadských bodov (11 gólov, 11 asistencií).