Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Július Koval sa stal novým športovým riaditeľom HK Poprad

Na archívnej snímke Július Koval v Banskej Bystrici v stredu 5. augusta 2020. Foto: TASR - Ján Krošlák

Tridsaťdvaročný manažér pracoval v rovnakej funkcii aj v Banskej Bystrici, kde mal výrazný podiel na zisk troch extraligových titulov.

Poprad 26. októbra (TASR) - Novým športovým riaditeľom hokejového klubu HK Poprad sa stal Július Koval. Ten v minulosti zastával rovnaký post aj v extraligovej Banskej Bystrici, kde sa podpísal pod zisk troch majstrovských titulov. Vo funkcii nahradil Ľudovíta Jurinyiho, ktorý nedávno skončil v Poprade aj na pozícii generálneho manažéra.

"Sme radi, že pán Koval prijal ponuku na funkciu športového riaditeľa. Veríme, že do našej organizácie prinesie to, čo jej chýba a želáme mu veľa úspechov," uviedol v tlačovej správe predseda predstavenstva HK Poprad Richard Pichonský.

Koval prichádza na nové pôsobisko s veľkou motiváciou: "Bol som oslovený majiteľmi klubu a dohodli sme sa na stretnutí, ktoré bolo korektné. Deklaroval som, že som pripravený hneď nastúpiť a pomôcť. Zohralo to určite veľkú rolu a rýchlo sme sa dohodli. Som vysoko motivovaný a netajil som sa tým, že moja ambícia je manažovať klub." V Poprade sa nebude sústreďovať len na A-mužstvo, ale aj B-tím a rozvoj mládeže. "V mojej kompetencii je celá športová stránka klubu. Je to výzva, pretože ide o proces, v ktorom musíme nastaviť všetky kategórie na jeden obraz. Teším sa na to, pretože je to práca, ktorá ma baví. Určite potrebujem čas na spoznanie prostredia a ľudí," povedal nový športový riaditeľ klubu.

Cieľom je zvrátiť negatívne výsledky. Poprad vyťažil z uplynulých štyroch extraligových zápasov dokopy iba tri body, po 12 kolách mu patrí v tabuľke 10. miesto so ziskom 12 bodov. "Prvou úlohou je krízový manažment pri A-tíme. Vieme, že mužstvo sa nenachádza na pozíciách, na ktorých by sme sa chceli vidieť. Musím však povedať, že tím má silu, pretože som videl mnoho zápasov. Viacero duelov nám uniklo o gól a to je znak, že vieme hrať s každým vyrovnaný hokej. Možno nám budú stačiť len malé detaily, aby sme otáčali zápasy v náš prospech. To je najakútnejšia úloha, aby sme zvrátili nepriaznivý stav," prezradil Koval prvotné plány.

Tridsaťdvaročný manažér pracoval v rovnakej funkcii aj v Banskej Bystrici, kde mal výrazný podiel na zisk troch extraligových titulov. V najvyššej slovenskej súťaži pôsobil aj v HC Prešov, HK Dukla Ingema Michalovce a v tíme Bratislava Capitals účinkujúcom v nadnárodnej ICE Hockey League.