Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Jurinyi skončil na poste GM a športového riaditeľa HK Poprad

Na snímke riaditeľ klubu HK Poprad Ľudovít Jurinyi. Foto: TASR - Milan Kapusta

Popradčania vyhrali v riadnom hracom čase iba tri z doterajších desiatich zápasov extraligovej sezóny, s 11 bodmi im patrí v tabuľke momentálne deviata priečka.

Poprad 18. októbra (TASR) - Ľudovít Jurinyi už nie je generálny manažér a športový riaditeľ HK Poprad. Vedenie extraligového klubu sa s ním dohodlo na ukončení spolupráce na týchto pozíciách. Dôvodom na odvolanie boli neuspokojivé športové výsledky, informoval popradský hokejový klub v tlačovej správe.

Aktuálne deviaty tím tabuľky Tipos extraligy oznámil, že športovej stránke ako aj hráčskym výmenám sa bude dočasne venovať realizačný tím s hlavným trénerom Alešom Totterom a asistentmi Radoslavom Suchým a Jánom Šimkom. Funkcia športového riaditeľa zostane zatiaľ neobsadená. Túto pozíciu plánuje vedenie klubu obsadiť najneskôr od budúcej sezóny.

Jurinyi neodchádza z HK Poprad úplne, zostáva naďalej v spoločnosti na pozícii obchodného a "relationship" manažéra. Bude sa venovať všetkým obchodným aktivitám, vzťahom s obchodnými partnermi, sponzormi a rozvoju športovej infraštruktúry. "Vedenie spoločnosti chce Ľudovítovi Jurinyimu poďakovať za jeho dlhoročný prínos pre klub, kde pôsobil v pozícii generálneho manažéra takmer sedem rokov a dosiahol niekoľko významných úspechov ako postup do finále play off extraligy v roku 2020/2021 proti HKM Zvolen. Veríme, že uvedené zmeny prispejú k lepšiemu fungovaniu klubu, k lepším športovým výsledkom a v neposlednom rade k športovej stabilizácii klubu HK Poprad," uviedlo vedenie "kamzíkov" na svojom webe s tým, že o ďalších novinkách a zmenách v klube bude verejnosť informovať.

Popradčania vyhrali v riadnom hracom čase iba tri z doterajších desiatich zápasov extraligovej sezóny, s 11 bodmi im patrí v tabuľke momentálne deviata priečka. Naposledy zdolali v nedeľu doma HKM Zvolen 3:2 po nájazdoch.