Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Košičania na prvom tréningu na ľade už aj s Majdanom

Štart prípravy hokejistov HC Košice na ľade pred novou sezónou Tipsport ligy v Košiciach 28. júla 2019. Foto: TASR - František Iván

Košické mužstvo sa v uplynulom týždni spoločne pripravovalo počas tréningov "na suchu," na ktorých ešte chýbal útočník Juraj Majdan.

Košice 28. júla (TASR) Hokejisti HC Košice v nedeľu absolvovali prvý spoločný tréning na ľade pred novou sezónou. V Crow aréne mal tréner Peter Draisaitl k dispozícii kompletný káder vrátane útočníka Juraja Majdana, ktorý sa prvýkrát pripojil k novým spoluhráčom. Vedenie klubu predstavilo takmer kompletný káder ešte v máji, no podľa trénera by ešte mohlo dôjsť k posilneniu na poste obrancu.

Rovnako ako v nedávnych rokoch, ani tentoraz nezačali "oceliari" prípravu na ľade Steel arény, ale v menšej Crow aréne. Do kádra trénera Petra Draisaitla, ktorý po sezóne 2018/2019 nahradil Romana Šimíčka, pribudlo viacero nových tvárí, s výnimkou Slovinca Jurijho Repeho a Čecha Davida Růžičku iba Slováci. "Máme v kádri viac-menej iba slovenských hráčov, hoci mnoho tímov to buduje na "importoch." Je na nás tréneroch, aby sme tomu dali určitú filozofiu. Určite chceme zmeniť štýl hokeja, ktorý hral košický tím v nedávnej dobe. To bola jedna z hlavných úloh, ktoré sme dostali. K tomu budeme potrebovať výborných korčuliarov, no myslím si, že ich máme dosť," poznamenal Draisaitl.

Košické mužstvo sa v uplynulom týždni spoločne pripravovalo počas tréningov "na suchu," na ktorých ešte chýbal útočník Juraj Majdan. Ten sa k novým spoluhráčom prvýkrát pripojil až na prvom tréningu na ľade. Vedenie "oceliarov" ho angažovalo ešte v závere mája, pôsobenie v ambicióznom klube vníma ako novú výzvu v kariére. "Už sa mi nechcelo dlhšie čakať. Ponuka z Košíc ma oslovila, páčilo sa mi však aj v Nitre. Tvorí sa výborný kolektív s kvalitnými hráčmi a verím, že všetko pôjde ako má. Dôležité bude, aby sme do toho dali všetko, zapracovali za detailoch a podávali kvalitné výkony," poznamenal 27-ročný krídelník.



Staronovou tvárou je útočník Juraj Milý. Do košického klubu sa vrátil po dvoch rokoch, ktoré strávil v Detve a Žiline. "Veľmi sa teším, že som späť. Zmluva je už podpísaná, som vďaka tomu trochu pokojnejší, ale zároveň viem, že to ešte nič neznamená. O svoje miesto budem musieť bojovať, no teším sa na to a som na to pripravený. Vrátil som sa skúsenejší, v Detve aj v Žiline som sa vyhral, hoci sme dvakrát hrali o záchranu. Aj to sú však cenné skúsenosti. V košickom tíme sa tvorí zaujímavý mix hráčov, ktorí mali úspešnú minulú sezónu. Verím, že si to správne sadne a budeme úspešní," poznamenal Milý.

Košický tím odohrá v príprave 8 zápasov, z toho 6 v rámci turnajov v Pardubiciach a Poprade. Pred začiatkom nového ročníka sa dvakrát stretne s nováčikom Tipsport Ligy z Michaloviec.

Káder HC Košice:

Brankári: Rastislav Eliáš, Andrej Košarišťan, Stanislav Škorvánek

Obrancovia: Jakub Cibák, Václav Čížek, Patrik Koch, Filip Maňák, Christián Michalčin, Tomáš Slovák, Jurij Repe, David Růžička, Dávid Boldižár (skúška)

Útočníci: Martin Belluš, Juraj Bezúch, Dalibor Bortňák, Roman Faith, Marcel Haščák, Michal Chovan, Oliver Jokeľ, Jakub Köver, Juraj Majdan, Juraj Milý, Šimon Petráš, Branislav Rapáč, Dávid Skokan, Jakub Suja, Filip Vrábeľ, Roman Žitný


Program prípravných zápasov HC Košice:

Streda, 14. augusta: Admiral Vladivostok - HC Košice /15.00, Memoriál Z. Kusého, Pardubice/

Štvrtok, 15. augusta: Orli Znojmo - HC Košice /19.00, Memoriál Z. Kusého, Pardubice/

Piatok, 16. augusta: ??? /o umiestnenie, Memoriál Z. Kusého/

Štvrtok, 22. augusta: DVTK Jégesmedvék Miškovec - HC Košice /19.00, Tatranský pohár, Poprad/

Sobota, 24. augusta: HC Košice - Cracovia Krakov /15.00, Tatranský pohár, Poprad/

Nedeľa, 25. augusta: ??? /o umiestnenie, Tatranský Pohár, Poprad/

Piatok, 30. augusta: HC Košice - HK Dukla Michalovce /16.00/

Štvrtok, 5. septembra: HK Dukla Michalovce - HC Košice /17.30/