Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tipsport Liga

VIDEO: Košice zdolali Trenčín 6:4

Na snímke v popredí Peter Boltun (Košice) strieľa prvý gól, za ním v pozadí brankár Dukly Lars Volden v dohrávanom zápase 41. kola hokejovej Tipsport Ligy medzi HC Košice a HK Dukla Trenčín v Košiciach 31. januára 2017. Foto: TASR/František Iván

Pre oba tímy bol vzájomný súboj prvým zápasom od nedávneho úmrtia generálneho manažéra a trénera Dukly Jána Kobezdu a tak si ho všetci prítomní uctili minútou ticha.


Košice 31. januára (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v utorkovej dohrávke 41. kola Tipsport Ligy nad Duklou Trenčín 6:4.
Na snímke vpravo hráč Košíc Jiří Bicek, vľavo hráč Dukly Juraj Cebák v dohrávanom zápase 41. kola hokejovej Tipsport Ligy medzi HC Košice a HK Dukla Trenčín v Košiciach 31. januára 2017.
Foto: TASR/František Iván

Pre oba tímy bol vzájomný súboj prvým zápasom od nedávneho úmrtia generálneho manažéra a trénera Dukly Jána Kobezdu a tak si ho všetci prítomní uctili minútou ticha. Po nej však nasledoval svižný hokej, ktorému nechýbalo ani korenie. Už v prvej tretine musel trenčiansky brankár Volden čeliť zložitej situácii po strele Nagya. Krátko na to sa do šance predral Trenčan Bulík, no ani on skóre ešte neotvoril. V 7. minúte mohli skóre otvoriť hostia, strela Tománeka a ani únik Gašparoviča sa gólom neskončili. V 9. minúte zužitkoval snahu Nagya Boltun, keď na hranici bránkoviska dorazil puk do bránky. Odpoveď hostí prišla v 15. minúte, keď v presilovke pred Habalom nezaváhal Bulík - 1:1. Tento stav vydržal iba 48 sekúnd, pretože presilovú hru využili aj Košičania a Varga upravil na 2:1.

O góly nebola núdza ani v druhej časti. Už po 43. sekundách prenechal Bezúch puk Marcelovi Hossovi, ktorý zblízka prestrelil Habala - 2:2. Domáci získali náskok späť o dve minúty, keď Huna strelou z otočky prekvapil Voldena. Vyrovnať mohol trenčiansky mladík Hatala počas presilovky v 28. minúte, keď sa ocitol sám pred Habalom, ale neuspel. Piaty gól hostí mohol v 16. minúte pridať Jenčík, po prihrávke Spilara však netrafil odkrytú bránku. V 18. minúte sa brankár hostí Volden vyznamenal efektným zákrokom lapačkou proti tvrdej strele Dudáša. V 39. minúte pridal Rudolf Huna svoj druhý gól, keď sa poľahky presadil cez obrancu Cebáka a zvýšil na rozdiel troch gólov - 5:2.

Košický kapitán Ladislav Nagy mohol v 46. minúte pridať k trom asistenciám aj gól, ale v samostatnom úniku proti Voldenovi neuspel. Hostia potvrdili známe nedáš-dostaneš už v nasledujúcej akcii. Obrana domácich podcenila odrazený puk od zadného mantinelu a pohotový Bulík upravil na 5:3. Štvrtý gól hostí mohol pridať v presilovke Holenda, no v 49. minúte neuspel po Hossovej prihrávke. Čo nevyšlo jemu, podarilo sa v 51. minúte Bezúchovi. Útočník hostí využil zaváhanie Šedivého v strednom pásme a ušiel do brejku, v ktorom si vychutnal brankára Habala - 5:4. Hostia sa snažili o vyrovnanie, ktoré mohol v 55. zariadiť Gašparovič, ale odrazený puk poslal mimo bránky. Hostia v závere skúsili hru so šiestimi hráčmi, no do prázdnej bránky inkasovali šiesty gól, ktorého autorom bol Varga.

HC Košice - HK Dukla Trenčín 6:4 (2:1, 3:1, 1:2)
Góly: 9. Boltun (Nagy, Varga), 16. Varga (Jenčík, Nagy), 23. Huna (Milý, Bicek), 33. Matejka (Nagy, Boltun), 39. Huna (Suja, Šmach), 60. Varga - 15. Bulík (Holenda, Ručkay), 21. Hossa (Bezúch), 47. Bulík (Sojčík, Cebák), 51. Bezúch (Bohunický). Rozhodovali: Štefik, Novák - Gavalier, Smrek, vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 2994 divákov.

Zostavy:
HC Košice: Habal - Dudáš, Deyl, Šmach, Vašíček, Šedivý, Jankovič, Matejka - Varga, Boltun, Nagy - Spilar, Suja, Jenčík - Huna, Milý, Bicek - Šoltés, Vrábeľ, Bartoš

HK Dukla Trenčín: Volden - Bagin, Bohunický, Cebák, Holenda, Hatala, Drgoň, Pavúk - Bezúch, Švec, Hossa - Sojčík, Bulík, Ručkay - Gašparovič, Sadecký, Tománek - Hudec, Šimun, Hecl

Povedali po zápase
Rostislav Čada, tréner HC Košice:
"V úvode zápasu sme robili veľa chýb, najmä v obrane a v súbojoch jeden na jedného. V priebehu zápasu sme si vypracovali trojgólový náskok, no situácia si vyžadovala ešte upokojujúci šiesty gól. Šance sme na to mali, ale prišiel trest v podobe zníženia zo strany súpera. O víťazstvo sme museli tvrdo bojovať až do konca zápasu."

Július Pénzeš, tréner HK Dukla Trenčín:
"Zápas sme začali dobre, hoci Košičania boli korčuliarsky aktívnejší. My sme si vytvorili viacero šancí, no prehrali sme prvú tretinu 1:2. Aj preto nám kleslo sebavedomie, čo sa prejavilo v druhej tretine. Súper nám neskôr odskočil na tri góly. Hráčom slúži ku cti, že sa vrátili do zápasu. Znížili na 5:4, mali i ďalšie šance na vyrovnanie. Zápas sme mohli zdramatizovať ešte viac a vziať si domov nejaký bodík. Súperovi gratulujem k víťazstvu, no my sa už musíme sústrediť na ďalšie zápasy, pretože potrebujeme bodovať."