Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Krivošík získal Krištáľový puk za najkrajší gól v mesiaci september

Na snímke hráč HC Košice Filip Krivošík. Foto: TASR - František Iván

Celkový víťaz, ktorý vzíde z hlasovania fanúšikov, získa cenu Borisa Sádeckého za najkrajší gól extraligovej sezóny.

Košice 18. októbra (TASR) - Útočník HC Košice Filip Krivošík získal ocenenie Krištáľový puk za najkrajší gól v hokejovej Tipos extralige v mesiaci september. Svojim hlasovaním o tom rozhodli fanúšikovia, ktorých najviac upútal jeho presilovkový zásah do bránky Banskej Bystrice (5:1) v zápase 2. kola.

O prvenstvo v úvodnom mesiaci najvyššej hokejovej súťaže sa uchádzali aj Oliver Archambault (Spišská Nová Ves), Roberts Mamčics (Nové Zámky), Oldrich Kotvan (Poprad) a Marcus Vela (Banská Bystrica).

Krivošík svojím gólom z 2. minúty poslal Košičanov do vedenia 1:0. Profitoval zo spolupráce Bergera s Pollockom, ktorý mu v útočnom pásme pripravil pozíciu na strelu bez prípravy a z ľavého krídla ňou prestrelil brankára Terva. Pre Krivošíka ide o prvé mesačné víťazstvo vo vyše trojročnej histórii ankety.

Celkový víťaz, ktorý vzíde z hlasovania fanúšikov, získa cenu Borisa Sádeckého za najkrajší gól extraligovej sezóny. Jej premiérovým držiteľom sa v roku 2022 stal Dávid Šoltés, za sezónu 2022/2023 ju získal Matúš Paločko.