Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Liptovský Mikuláš doma zdolal Slovan Bratislava 3:2 pp a sn

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Domáci sa v riadnom hracom čase dvakrát dostali do vedenia, ale slovanisti dokázali zakaždým odpovedať v presilovej hre.

Liptovský Mikuláš 20. októbra (TASR) - Hokejisti HK 32 Liptovský Mikuláš zdolali v piatkovom stretnutí 11. kola Tipos extraligy Slovan Bratislava 3:2 po samostatných nájazdoch. Autorom víťazného nájazdu domácich bol obranca Mitchell Miller. Liptáci vyhrali tretí zápas za sebou a poskočili v tabuľke na piatu priečku, Slovan figuruje po druhej prehre za sebou na ôsmom mieste.

Domáci sa v riadnom hracom čase dvakrát dostali do vedenia, ale slovanisti dokázali zakaždým odpovedať v presilovej hre. Na vedúci gól Marlanda Quincea zareagoval Miroslav Preisinger a po zásahu Viktoria Fekiača vyrovnal na 2:2 z dorážky Samuel Takáč. Duel dospel napokon až do nájazdov, v ktorých boli úspešní iba hráči HK 32 Miller a Haralds Egle. Duel okorenila v druhej tretine bitka medzi Filipom Mezovským a Chrisom Brownom, obaja dostali trest na päť minút + DKZ.

Slovan sa predstavil v Liptovskom Mikuláši bez viacerých hráčov základnej zostavy. Brankár Samuel Baroš očakáva prírastok v rodine, chýbali aj zranené defenzívne opory Michal Sersen a Shawn Lalonde a útočník Alex Výhonský, pre chorobu absentoval Daniil Fominych. Vzhľadom na výpadky si hostia pomohli viacerými hráčmi z tímu Modré krídla Slovan.

HK 32 Liptovský Mikuláš – HC Slovan Bratislava 3:2 pp a sn (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 3. Quince (Avcin, Miller), 33. Fekiač (Egle), rozh. nájazd Miller – 14. Preisinger (Takáč), 37. Takáč (Preisinger, Pecararo). Rozhodovali: Jobbágy, Rojík – Bogdaň, Gegáň, vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše 25. Mezovský - Brown 5 min + DKZ za bitku, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 2470 divákov.

Liptovský Mikuláš: Krasikov – Wardley, Nátny, Miller, Mezovský, Fekiač, Hraško, Jendroľ – Réway, Quince, Avcin – Egle, Berry, Valigura – Vojtech, Uhrík, Sukeľ – Žilka, Šmída, Vankúš – Tkáč

Slovan: Coreau – Romančík, Golian, Scheid, Korenčík, Gachulinec, Maier, Královič, Beňo – O´Brien, Findlay, Brown – Ranford, Preisinger, Minárik – Takáč, Masnica, Pecararo – Török, Petráš, Lukošík