Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tipsport Liga

Rusov nepredĺžil zmluvu s Glivicami, chce sa vrátiť do Trnavy

Na archívnej snímke Dobrivoj Rusov Foto: TASR

Dobrivoj Ruskov uviedol, že zažil ťažké tri roky a takmer nedostával žiadne príležitosti.

Trnava 20. decembra (TASR) - Brankár Dobrivoj Rusov nepredĺžil zmluvu s poľským futbalovým klubom Piast Glivice a najradšej by sa vrátil do Spartaka Trnava. Informoval o tom portál trnavskyhlas.sk.

"Odchovanec trnavskej Lokomotívy, ktorý sa dostal do ligového kolotoča v trnavskom Spartaku v mladom veku, sa rozhodol nepredĺžiť kontrakt so svojím klubom Piast Glivice. V januári sa tak stane voľným hráčom," uvádza sa na internetovej stránke trnavskyhlas.sk.

"Zažil som tam veľmi ťažké tri roky, príležitosti som takmer nedostával. Zrejme by sa tak ako ja rozhodol každý. V zostavách ma možno občas niekto zazrel, boli to väčšinou ale len prípady, keď prvý brankár Jakub Szmatula chýbal pre trest alebo nemohol chytať z iného dôvodu. Cítil som, že tam šancu chytať nemám. Okolnosti rozoberať nechcem, len poviem, že pred Szmatulom by som asi uprednostnený nebol, ani keby som bol lepší. Podstatné je pre mňa tiež, že aj ako rodina sme tam neboli šťastní," vyjadril sa Rusov, ktorého srdce stále bije pre Spartak.

Ponuku na stole síce nemá, ale keby sa mu jesenný majster Fortuna ligy ozval, jednoznačne by prikývol. "Na papieri nemám žiadnu. Vyjadril som sa, že by som sa chcel raz vrátiť do Trnavy. To platí. V lete som volal s funkcionármi ohľadom možného comebacku, dohodli sme sa, že ak príde k predaju Adama Jakubecha, môže sa riešiť môj príchod. Potom z toho zišlo. Keď som odchádzal, bolo mi povedané, že sa raz musím vrátiť. Rád to naplním. Život v trnavskom regióne sa mi páči. Keby mi v Spartaku ponúkli aj desaťročnú zmluvu, asi by mi to aj vyhovovalo," dodal Rusov v rozhovore pre trnavskyhlas.sk