Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Safronov bude hráčom Zvolena, majster chce získať ešte dvoch útočníkov

Kirill Safronov Foto: Teraz.sk/HKM Zvolen/Branislav Šníder

Safronov odohral už utorňajší derby zápas v Banskej Bystrici, kde však Zvolen prehral vysoko 1:7. Tridsaťdvaročný bek si pripísal asistenciu pri jedinom góle hostí.

Zvolen 12. februára (TASR) - Extraligový majster HKM Zvolen sa dohodol na spolupráci do konca sezóny so skúseným ruským obrancom Kirillom Safronovom. Do tímu trénera Júliusa Šuplera by na konci týždňa mali pribudnúť ešte dvaja noví hráči.

Safronov odohral už utorňajší derby zápas v Banskej Bystrici, kde však Zvolen prehral vysoko 1:7. Tridsaťdvaročný bek si pripísal asistenciu pri jedinom góle hostí. "Sme radi, že sa nám podarilo s Kirillom dohodnúť. Kontrakt sme uzavreli do 30. apríla tohto roka," uviedol na oficiálnom webe generálny manažér HKM Milan Čanky.

Hokejisti spod Pustého hradu nemajú pred vyvrcholením základnej časti ideálnu formu, keď mu po štvrtej prehre v rade patrí v tabuľke šiesta priečka. Zraneniami sužovaný tím trénera Júliusa Šuplera by tak mali do konca týždňa vystužiť ešte dve nové mená. "Pokiaľ s nimi nepodpíšeme zmluvy, nebudem predbiehať. Podľa dohody by do Zvolena mali obaja pricestovať túto nedeľu," uviedol Čanky k príchodu nových hráčov, ktorí podľa ďalších informácií nie sú zo Slovenska ani Česka.

Kirill Safronov pôsobil v minulosti v KHL v Chanty-Mansijsku, Novosibirsku či Petrohrade. V roku 1999 ho draftoval v 1. kole z 19. miesta klub Phoenix Coyotes, v NHL odohral 35 zápasov s bilanciou 2+2.