Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Slovan sa zviecha, dvojgólový Minárik: Nehráme zlý hokej

Na snímke zľava Jakub Minárik (Slovan) a František Gajdoš (Nitra) bojujú o puk v zápase 5. kola hokejovej Tipos extraligy HK Nitra - Slovan Bratislava v Nitre v piatok 29. septembra 2023. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Slovan naklonil misky váh na svoju stranu na začiatku druhej tretiny. Strelil dva góly po dorážkach v predbránkovom priestore, čo doposiaľ nebývalo zvykom.

Zvolen 30. októbra (TASR) – Hokejisti bratislavského Slovana zaknihovali v 14. kole Tipos extraligy cenné víťazstvo na ľade druhého Zvolena. Po dlhšom streleckom trápení sa dokázali v nedeľu až päťkrát presadiť, pričom inkasovali len trikrát a vybojovali tak tri body za výhru 5:3. Výraznou mierou k nej prispel dvojgólový útočník Jakub Minárik, ktorý po zápase neskrýval spokojnosť.

"Určite sme spokojní celý tím. Po toľkých prehrách po predĺžení či nájazdoch práve vo Zvolene vyhrať v riadnom hracom čase - to určite nakopne tím ďalej pracovať. Bol to ťažký zápas, veľa sa korčuľovalo, hralo sa hore – dole, nechýbali súboje, takže bolo to náročné," komentoval zápas Minárik.

Slovan naklonil misky váh na svoju stranu na začiatku druhej tretiny. Strelil dva góly po dorážkach v predbránkovom priestore, čo doposiaľ nebývalo zvykom. "S predbránkovým priestorom máme najväčší problém, nevieme sa tam presadiť. Aj preto nevyhrávame zápasy. Trénujeme na tomto každý deň a už sa to začína odzrkadlovať," priznal 23-ročný Minárik, pričom dúfa, že mužstvo nadviaže na výkon zo Zvolena: "Máme dve výhry v rade, tak verím, že na tieto víťazstvá nadviažeme. Myslím si, že nehráme zlý hokej, len nie sme dosť dôrazní na to, aby sme dali viac gólov. S dvoma sa iba ťažko vyhráva zápas. Na tom treba tiež pracovať."

Zvolenčania si zápas so Slovanom prehrali najmä nezvládnutým nástupom do druhej tretiny. V tejto pasáži inkasovali až tri góly a zo stavu 1:1 bolo razom 1:4. "V prvej polovici zápasu bol Slovan lepší a druhú polovicu sme boli lepší my. Hostia premenili viac šancí a zaslúžene vyhrali. Od polovice druhej tretiny sme sa zdvihli, dostávali sme Slovan pod tlak, podarilo sa nám dať dva góly, priblížili sme sa. Následné oslabenie za príliš veľa hráčov na ľade prišlo v závere veľmi nevhod. Prišlo v čase, keď sme sa najviac zdvíhali a mohli vyrovnať. Vtedy nám strelili hostia rozhodujúci gól a bolo po zápase," hodnotil duel Juraj Šiška. Center štvrtej formácie domácich vykresal nádej znižujúcim gólom na 3:4, ale napokon musel skloniť hlavu pred triumfom súpera: "Slovanisti boli efektívni v predbránkovom priestore. My sme si tam nedali pozor, boli sme nedôslední a stálo nás to inkasované góly na začiatku druhej tretiny. Sú to však odstrániteľné chyby. Ak na tom popracujeme a poučíme sa z toho, tak sa tomu vyvarujeme. Neboli to totiž góly z ich extra tlaku alebo z prečíslení, ale skrátka premenili to."