Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Stantien vyzdvihol popradské srdce, Brejčák: Severovýchod sme my

Na snímke Daniel Brejčák (Poprad) a Ladislav Nagy (Košice) počas štvrtého zápasu štvrťfinále play off hokejovej Tipsport ligy HK Poprad - HC Košice v Poprade 16. marca 2019. Foto: FOTO TASR - Oliver Ondráš

Obranca popradského tímu priznal, že po vlaňajšom štvrťfinálovom vypadnutí už nechcel zažiť podobné pocity.

Poprad 21. marca (TASR) - Dobrý tím trikrát v rade neprehrá a my sme dobrý tím, vraveli si hokejisti HK Poprad pred 6. štvrťfinálovým zápasom. "Kamzíci" túto myšlienku aj naplnili, hráčom HC Košice ukončili sezónu a prebojovali sa medzi štyri najlepšie kluby Tipsport ligy. Spokojní Popradčania chrlili pozitívne emócie, ich tréner Roman Stantien vyzdvihol nákazlivú srdnatosť odchovancov a tímový pokladník Daniel Brejčák si mädlil ruky.

"Keby sme neprešli cez prvé kolo, tak by celá sezóna vyšla navnivoč. Podľa neho sa celá hodnotí. Keď neprejdete prvé kolo, tak to vyzerá, že ste neboli dobre pripravení. Ja som rád, že sme to po rokoch dokázali," poznamenal Stantien. Jeho tím v sérii viedol 3:0 na zápasy, posledný krok do semifinále spravil v stredajšom stretnutí, ktoré vyhral rovnako ako celú sériu 4:2. "Veril som, že to môže byť 4:3 alebo 4:2 pre nás. Keď sa po 6. zápase od nás odklonilo šťastie, tak chalani ukázali, že majú výborného tímového ducha. V kabíne si napísali, že dobrý tím neprehrá tri zápasy v rade a že my sme dobrý tím. Ja som im na to povedal, že je to pravda a že tomu aj ja verím. Dokázali sme to, hoci sme v poslednom zápase mali aj šťastie."

Stantienovi zverenci od prvých minút dokazovali, že sú na súpera výborne pripravení. "Oceliarov" zaskočili už v prvých dvoch zápasoch v Košiciach a ani po dvoch prehrách neklesli na duchu. V zápase číslo 6 vyrukovali s herným prejavom, vďaka ktorému položili dvojgólový základ kľúčového víťazstva už v prvej tretine.

Rovnako ako v predošlých dueloch, aj tentoraz bránili svoj náskok doslova zubami-nechtami a obetavo sa hádzali do striel. "Doprial by som vám vidieť modriny, ktoré majú chalani. To, čo oni zblokovali a inak inkasovali, je až niečo neuveriteľné. Je to prejav toho povestného srdiečka, ktoré sme mali asi väčšie než súper," poznamenal Stantien. Toľko spomínané srdce priniesli do popradskej kabíny domáci odchovanci. K Popradčanom Brejčákovi, Stantienovi, Svitanovi či Takáčovi sa pridali aj ďalší a priam nákazlivá srdnatosť sa preniesla aj na cudzincov. Výsledkom je prvá semifinálová účasť od roku 2015. "Do sezóny sme išli s tým, že chceme poskladať tím na hráčoch, ktorí sú z Popradu, prípadne blízkeho okolia. Tí ostatní sa k domácim fantasticky pridali. Tie veci, napríklad to hádzanie do striel, odrazu robia aj hráči, ktorí to nikdy predtým nerobili. Je to ohromne dôležitá činnosť, ktorá rozhoduje o tom, či vyhráte alebo prehráte," uviedol Stantien.

Radosť, ale aj úľava bola čitateľná z tvárí hráčov. Obranca Daniel Brejčák priznal, že po vlaňajšom štvrťfinálovom vypadnutí už nechcel zažiť podobné pocity. "Pre takéto chvíle hráme hokej. V kabíne sme si stále vraveli, že na nich máme. Štvrtý zápas sme nezvládli v hlavách, v piatom to už bolo lepšie, no bolo to aj o šťastí. Psychika išla trochu dole, ale zároveň sme sa tešili, že postup môžeme spečatiť doma. To sa aj podarilo. Viacerí chalani vypísali rôzne odmeny za postup cez Košice a keďže ja som pokladník, tak sa teším na to, čo vyzbieram," prezradil s úsmevom. Popradský klub si už dávnejšie oslovil heslo "sever sme my," ktoré Brejčák po východniarskej sérii modifikoval. "Severovýchod sme my. Ja sa veľmi teším tomuto postupu a verím, že budeme vyrovnaný súper aj pre Bystricu. Detva ukázala, že sa to dá," poznamenal.