Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Popradskí hokejisti zdolali Košice po predlžení

Na snímke vľavo hráč HC Košice Ladislav Nagy, vpravo hráč HK Poprad Arturs Salija v zápase 27. kola hokejovej Tipsport ligy HC Košice – HK Poprad 27. novembra 2018 v Košiciach. Foto: TASR - Roman Hanc

V treťom východniarskom derby sezóny začali lepšie domáci. Už v úvodnej minúte mohli ísť do vedenia, strelu Nagya však zastavila horná žŕdka Nechvátalovej bránky.

Košice 27. novembra (TASR) - HK Poprad zvíťazil nad HC Košicami 4:3 po predĺžení.

HC Košice - HK Poprad 3:4 pp (1:0, 1:0, 1:3 - 0:1)


Góly: 7. Nagy (Brophey), 37. Hričina (Krajňák), 41. Šedivý (Kafka) - 43. Abdul (Zagrapan, Takáč), 44. Belluš (Paukovček), 55. Abdul (Takáč, Fabian), 63. Svitana. Rozhodovali: Stano, Rencz - Kis-Király (obaja Maď.), Kollár, vylúčení: 3:6 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3869 divákov.

Zostavy:

HC Košice: Habal - Pretnar, Šedivý, McDowell, Dudáš, Čížek, Pulli, Koch - Kafka, Brophey, Nagy - Spilar, Ignatuškin, Suja - Vrábeľ, Galamboš, Šoltés - Hričina, Krajňák, Klíma - Žitný

HK Poprad: Nechvátal - Petran, Salija, Fabian, Česánek, Ťavoda, Karalahti, Semaňák - Svitana, Mlynarovič, Bondra - Abdul, Zagrapan, Valigura - Takáč, Paukovček, Václav - Belluš, Kundrík, Macík

V treťom východniarskom derby sezóny začali lepšie domáci. Už v úvodnej minúte mohli ísť do vedenia, strelu Nagya však zastavila horná žŕdka Nechvátalovej bránky. Košičania boli v úvodnej časti aktívnejší a svoju prevahu prejavili aj gólovo. V 7. minúte sa k Nagyovi dostal puk medzi kruhmi a kapitán domácich pohotovo strelil stý gól "oceliarov" v sezóne - 1:0. Hostia sa dostávali na dostrel Habalovej bránky najmä po chybách košickej defenzívy, v prvej tretine však domáceho brankára príliš nezamestnali.

Zaujímavé momenty priniesla najmä druhá polovica druhej tretiny. Košičania najskôr nevyužili dve presilovky, v ktorých mali sľubné šance Spilar aj Ignatuškin, na opačnej strane v oslabení neskóroval Belluš. Početná výhoda domácich v 35. minúte priniesla najskôr únik a nepresné zakončenie hosťujúceho Bondru a krátko na to aj zmenu skóre na opačnej strane. Už pri vyrovnanom počte hráčov sa do brejku dostal Hričina a blafákom prekonal Nechvátala - 2:0.

Po 36 sekundách tretej časti Šedivý v presilovke zvýšil na 3:0, no tretí gól hostí nezlomil, skôr naopak. V 43. minúte využil voľný priestor a odrazený puk pred Habalom Abdul a znížil na 3:1. O 78 sekúnd sa ujala aj strela Belluša spoza obrancu a bolo 3:2. Ďalší priebeh tretej časti priniesol skôr opatrnejší hokej. Tímy si dávali pozor na chyby, no viac šancí mali aj vďaka presilovkám Košičania. Nechvátal však podržal svoj tím a vyznamenal sa najmä pri šanci Šoltésa. Hostia však postupne zvýšili obrátky a v 55. minúte sa dočkali vyrovnania. Takáč si nahodil a dokorčuľoval puk v útočnom pásme, spoza bránky ho posunul na nekrytého Abdula, ktorý pohotovo vyrovnal - 3:3. Hostia dostali krídla, obrat chceli dokonať už v riadnom hracom čase. Blízko k tomu bol v 58. minúte Svitana, zblízka však namieril iba do Habala.

Popradský útočník si všetko vynahradil v predĺžení, v 63. minúte prestrelil Habala a rozhodol o víťazstve hostí - 3:4.

Roman Šimíček, tréner HC Košice: "V prvej a druhej tretine sme mali hru pod kontrolou. V tretej časti sme dali gól na 3:0, no krátko na to sme inkasovali a následne sme, neviem z akého dôvodu, začali robiť chyby. Zápas sme prehrali v predĺžení, keď sme doplatili na chybu. Sezóna je ešte dlhá, ale takéto veci sa nám nemôžu stávať. Viedli sme 3:0, ale nedokázali sme to dotiahnuť do víťazného konca a to je zlé."

Roman Stantien, tréner HK Poprad: "V Košiciach sme chceli získať body, ale začali sme vlažne. Domáci si v prvej tretine vytvorili veľa šancí a my sme boli radi, že to bolo iba 1:0. V druhej sme mali nejaké náznaky šancí, ale stále mali domáci dosť veľa šancí. Náš brankár nás veľakrát podržal. Keby nám súper odskočil na viac gólov, bolo by to už veľmi ťažké. V tretej tretine sme stiahli hru na tri útoky. Verili sme, že ak dáme góly, tak budeme späť v hre. To sa aj potvrdilo. Košice zneistili, my sme mali veľa šancí. V predĺžení spravili domáci chybu, ktorú sme využili a rozhodli sme o víťazstve."